Нови концесионери на плажове, "сянката" до 10 лв.

Стопаните се задължават да направят и подобрения
11
Нови концесионери на плажове, "сянката" до 10 лв.
Снимка: БГНЕС

Правителството определи концесионери на няколко морски плажа днес.

"Къмпинг Южен Бряг" ЕООД ще стопанисва "Къмпинг Градина", община Созопол, област Бургас. Концесионерът се задължава за целия срок на договора от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 7 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 7 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 90 758,57 лв. без ДДС. Инвестициите, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж за срока на концесията са в размер на 231 295 лв. с ДДС.

За концесионер на морски плаж "Поморие - юг", община Поморие, област Бургас е определен "ИТ МАРИНА БРЯГ" ЕООД. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 10 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг до 10 лева с ДДС.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 200 663,89 лв. без ДДС. Предвидените инвестиции, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията са в размер на 206 890,80 лв. с ДДС.

"БИЙЧ РЕВЮ" ООД е определен за концесионер на морски плаж "Обзор - Мотела", община Несебър, област Бургас. За 20 г. концесионерът ще предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 10 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 10 лева с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 115 339,63 лв. без ДДС.

За концесионер на морски плаж "Дюни", община Созопол, област Бургас, е определен "Дюни" АД. Чадър и шезлонг там също ще струват до 10 лв.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 148 739,80 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж е в размер на 78 722 лв. с включен ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Мутри дават на мутри...
8
0
 
5
 
! Отговори
Ахахахах преди 3 години
Правителството даде плаж в Обзор за 20 години на фирма, свързана с ВИС.Правителството даде морския плаж Обзор - Мотела, община Несебър на концесия на фирма, свързана с групировката ВИС.Дружеството "БИЙЧ РЕВЮ ООД е избрано да стопанисва плажната ивица през следващите 20 години. Въпросната фирма е собственост на две лица - Борис Гюнелиев и Петър Пасков.Пасков е сред съдружниците в "Ла Страда" ООД заедно с Пламен Тимев-Ганди и убитите братя Васил и Георги Илиеви.
7
0
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Тук е мястото да се Самосезира Главния Прокурор ГЕШЕВ - Да ама НЕ - и той е в Корупцията . С какво Право Правителството раздава Концесии за по 20-25 години ???Къде са Депутатите да спрат това Ограбване ?Раздават на 9 септември Фабрики . Новия Парламент , Правителство и Главен Прокурор трябва да приемат Закони за Осъдителни Присъди на Мутрите приели тези Концесии .
6
0
 
1
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Тази цена не включва шалте за шезлонга (+5 лв шалтето ) и пак докараха колкото искат.Ще измислят и още трикове пример: да цената е такава но на 5-линия , ако искате 1-ва линия чадър плащате екстра. И да сметнем само. 1 Чадър пазарна цена 100-150 лв.2. Шезлонг масов бял пластмасов 65 лв.3.Шалте 30 лв.ОБЩО: средно около 200 лв.Айде сега вие ни плащайте по 20 лева на ден за чадър с два шезлонга.Статистика: за 10 дни си избиваме чадърите и шезлонгите. Вие елате сезона е цели 4 месеца.
5
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
А в Гърция и Турция са без пари! Испания и Португалия са ми далечко, ама и там е така за който му се пътува повече. Кавала е на 300 километра от София (Бургас на 400 а Варна на 500). Познайте къде ще отида...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7 лв.часър и 2 по 7 лв. шезлонг - обирджии!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данък сянка хаха да вземат и данък се... кс нали през турско сме имали такъв данък петел
2
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Концесионерите така изпират пари от подземния свят. Пишат, че на ден са ползвали чадъри няколко хиляди плажуващи, което няма как да се докаже или оспори...
1
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ ПЛОВДИВ ВЕЧЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ОТКРИТ БАСЕЙН ДА СИ С МАСКА!!!ДОБРЕ, ЧЕ ПО МОРЕТО ОЩЕ НЕ СА ГО ВЪВЕЛИ!!!------------------КОРОНА ВИРУСА ИМА СМЪРТНОСТ ЕДНА ДО 5% НА 100 ДУШИ ТОВА Е СМЕШНО И ТО ВЗИМА 99% НАЙ-БОЛНИТЕ ОТ ТЕЯ 100 ДУШИ