Разбиха ферма за добив на крипто валута в Кюстендил

Двама мъже са задържани за 24 часа
Обновена: 12 авг 2020 15:37 | 12 авг 2020 15:20, Ния Христова
29
Разбиха ферма за добив на крипто валута в Кюстендил
Снимка: Pixabay
Криминалисти разбиха ферма за добив на крипто валута в Кюстендил, съобщава Монитор.
 
Наложило се е полицаи от местното полицейско управление да окажат съдействие на електроразпределително дружество при влизане в обект, който неправомерно е бил присъединен към електроразпределителната мрежа.
 
В обекта е установено оборудване на сериозна стойност. В помещението са хванати двама мъже от столицата – на 38 и на 31 години. Двамата са наематели на обекта.
 
Последвали са процесуални действия в още 2 обекта – в Кюстендил и в с. Ваксево. Обектите също са отнети от двамата мъже – в единия е започнало оборудване, а в другия обект подготовка за осъществяване на тази дейност. 
 
Двамата извършители са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под прякото ръководство на РП – Кюстендил. Назначени са и множество експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това се казва тъпо заглавие. Подвеждаща новина от кафява медия. Откога добива на криптовалута е престъпление?
19
2
 
3
 
! Отговори
Е що бе преди 3 години
Нали уж от ЕС отпускат помощи за ферми..!?!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време гледах репортаж, където обясняваха че ако продължават със същия ритъм ,скоро производството на необходимия ток за крипто-валути ще замърсява повече от автомобилния парк, и много от развиващите се държави ще имат сериозни проблеми с ел-захранването, защото се харчат невероятни количества енергия.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега двамата подсъдими, да съдят държавата, че полицията е влязла без съдебно разпореждане в частен имот.Много шум, за това, че полицията нарушила законите....
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип, в България няма как да се копа крипто на сметка, заради цената на тока. Така че, най-вероятно всяка ферма на наша територия краде ток здраво. Копаенето е на печалба в Китай, още няколко азиатски страни, Африка, Украйна и държави от този род, където токът е евтин, краде се лесно и царува беззаконие. Най-големите ферми за крипто са в Китай. Криптовалутата е един от главните инструменти за бъдещото поробване на човечеството.
15
2
 
26
 
! Отговори
Вярно ли? преди 3 години
Не мислех, че е незаконно да се добиват криптовалути. Също не мислех, че за кражба на ток може да се организира толкова мащабна акция.Не съм расист! Изобщо дори! И все пак... следва логичния въпрос - Е как не влезнахте при тези, които крадат от години? Просто няма какво да вземете от тях, затова отивате при тези, които можете да окрадете!
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все се чудя, кой стои зад криптовалутите. И защо все са необходими мощни видеокарти? Това прилича повече на мрежа от разпределени компютри за обработка на сателитни изображения.
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, глупави са. Да бяха я направили в някое гето и никой нямаше да се сети да ги провери, а те - в квартал на бледолики.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Люлин 8 има няколко на 3005 No 10 в мазето. Всички стени греят. Ама човекът си копае. Зимата няма нужда от отопление.
11
1
 
30
 
! Отговори
изсмукано от пръстит преди 3 години
Подвеждащо написана статия при липса на новина с цел сензация.Единственото за което могат (и ще) обвинят "хакерите" е, че вероятно са крали ел. енергията за захранването на техниката. Всичко останало си е напълно законно, по всички възможни световни и наши законодателства.А краденето на ток у нас изобщо брои ли се за престъпление?Че то си е просто национален спорт, на места на места с етнически и/или регионални особености, водещ до гордост и одобрение към практикуващите го.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тюю язък!Сега кой ще си присвои валутата?Някой ченгесар или ще е за шкафчето на Боко?
9
3
 
2
 
! Отговори
Крипто до 8 преди 3 години
Как успя да надрънкаш толкова много глупотевини с толкова малко думи?
8
0
 
9
 
! Отговори
bubba преди 3 години
До Анонимен (#10)незаконно е да точиш ток безплатно, после са намерили техниката и са разбрали за какво е. Четете ги тея статии по-внимателно преди да избухнете с *** коментар...
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължение: В бъдеще, когато хартиените пари почти ще изчезнат, криптовалутата ще бъде основен инструмент за поробването на човечеството. Първо робството ще е виртуално-дигитално, след това ще е същинско.
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обяснявам за коментиращите - копаенето на криптовалута по същество е изчисление, а изчислението, по същество е именно копаене, но електронно. Всеки следващ биткойн изисква два пъти повече изчислителна мощ, от предишния. Накратко - фермата /мощни видеокарти/ копа на печалба около две години, след което е на загуба и трябва по-мощна ферма. Много е важно охлаждането, а консумацията на електричество е огромна. Криптовалутата по принцип е пирамида.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнес Фермери с високо технологична идея, ама с не регламентиран достъп до ел. захранване.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедокражбата на ток. Сървърните ферми гълтат яко ток.
3
4
 
16
 
! Отговори
дедо преди 3 години
само не разбрах какви животни гледат тия момчета...и къде е престъплението
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то както е написано, излиза че криптовалутата се сее, прекопава, полива, отоплява се с ток, само не знам какво пониква и как се бере - със сърп, с комбайна или на ръка :):):):):)
1
1
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Брях, какви ферми имало по големия свят...