Служители от Спешното в Пазарджик са с COVID-19

Всички заразени са под домашна изолация
12 авг 2020 21:30, Ния Христова
1
Служители от Спешното в Пазарджик са с COVID-19
Снимка: Pixabay
Шестима служители на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Пазарджик са дали положителни проби за коронавирус. Заразени във филиала в областния град са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки. Те са на възраст от 27 до 60 години. Всичките са поставени на домашна изолация, предаде БНР. 
 
Целият медицински персонал се изследва. През вчерашния ден са взети 30 проби, днес трябва да се вземат още 21 и се очакват резултати. Извършва се и пълна дезинфекция на помещенията.
Още по темата
 
Очаква се директорът на ЦСМП да представи план за действие и осигуряване на непрекъснат работен процес при отсъствие на голяма част от персонала. Освен това е задължен да провежда всекидневен мониторинг върху използването на лични предпазни средства от служителите, съобщиха още от здравната инспекция. 
 
В областта още три жени са сред заразените през последното денонощие, сред тях и медицинска сестра от Дорково, която се лекува в болница във Велинград. 
 
През последното денонощие двама души са починали - 80-годишна жена от Драгиново, която е била лекувана в пловдивската болница "Света Каридад", другият е пазарджиклия на 43 години, който е бил настанен в "Пирогов". И двамата са имали съпътстващи заболявания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ko ?Manev?