Нов случай на заразен с COVID-19 в старческия дом в Русе

За последните 24 часа в Русенска област са регистрирани нови 5 случая
13 авг 2020 17:45, Ния Христова
7
Нов случай на заразен с COVID-19 в старческия дом в Русе
Снимка: Pixabay

Нов случай на заразен с COVID-19 е регистриран в дома за възрастни хора "Възраждане", съобщават от Областния оперативен щаб.

Заразеният е мъж на 79 години, който до момента е бил под карантина, но вчера е бил настанен в болницата "Канев". Състоянието му за момента е стабилно.
 
Близо две седмици нямаше открити новозаразени обитатели на старческия дом. Последно на 1 август от щаба информираха за 32-ма възрастни хора от социалното заведение, който са дали положителни PCR проби.
Още по темата
Заразените с коронавирус в дома стават 93-ма, от които 84 са обитатели, а другите 9 души са от персонала. Седем от обитателите починаха. Излекуваните до момента са 18.
 
През последното денонощиев Русенска област са регистрирани пет нови случая на COVID-19. Заразените са една жена и четирима мъже, сред които е и възрастният човек от дома.
 
Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 263, като активните случаи са 108. 35 от тях са на болнично лечение, а другите 73 са поставени под домашна изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е..хе,в сл.бряг има много хорица,как така няма болни ??.
3
5
 
3
 
! Отговори
до Факт преди 3 години
Като те е страх си стой вкъщи.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старците лесно ги манипулират за да си правят стъкмистиката.
1
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На съд трябва да отидат всички, които твърдят, че вирус няма или че не е опасен. Това е подтикване към самоубийство и убийство на много хора.