Офроуд шофьори готвят протест заради забрана за джипове в Рила

Те приемат забраната за неоснована
13 авг 2020 12:12, Ния Христова
55
Офроуд шофьори готвят протест заради забрана за джипове в Рила
Снимка: БГНЕС
От днес, 13 август, се забранява качването на джипове край Рилските езера. Това се случва със специална заповед на министъра на околната среда и водите. 
 
Шофьорите, които возят туристите и организират офроуд разходки казват, че се готвят да излязат на протест, съобщава bTV.
Още по темата
Според тях забраната нарушава техните права, които съществуват от 1984 г. и досега не е съществувал проблем да се качват джипове до Седемте рилски езера. Те твърдят, че пътят е общински и не може да им бъде забранено да се придвижват по него.
 
Шофьорите разказват, че повечето им клиенти са хора, които ги е страх да използват лифта. Те обаче признават, че не са плащали данъци за своята дейност и "не издават касови бележки, защото нямат основание".
 
Цената за курс до Рилските езера или обратно е 15 лева. А шофьорите споделят, че средно правят по два курса на ден. 
 
"Искаме да работим законно и да плащаме данъци и лицензи, но не знаем защо не ни позволяват. Искаме да знаем на какво основание ни спират", заявиха шофьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 3 години
Интересен факт ... искат да плащат данъци като развиват незаконна дейност хахахаха смао в БГ
46
1
 
11
 
! Отговори
Ей това е българина преди 3 години
мързи го да се хване на сериозна работа. Дай му далаверка за бързи и лесни пари без данъци. Не им дреме че е назаконно, че замърсяват, че пречат. Гнусни хорица.
45
0
 
3
 
! Отговори
Така де преди 3 години
сега е момента да се протестира в тази държава - Боко дава.
44
2
 
17
 
! Отговори
Знаещ преди 3 години
Значи какво излиза - пътищата общински, пък данък не плащаме ... ! Нямат място там, дори и да плащат !
43
3
 
12
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Хахаха, ама сериозно ли ?! Успя ли държавата да ги изгони от Рила ? Не мога да повярвам. Хайде сега да ги изгони и от другите планини ! Къде ще е техния протест, че да дойда с повечко миризлив материал за замеряне. Нали сега това е легитимният начин за изразяване на отношение.
42
3
 
22
 
! Отговори
Българче преди 3 години
Подкрепям пълната забрана на офроуд атв-та, джипове и мотори в нашите най-красиви планини! Неземните красота, тишина и чист въздух на Централен Балкан и местността Узана, всяка събота и неделя са раздирани от шума, гумите и газовете на офроуд мотори. Чуват се на километри - бонус за всички дошли в планината, малко да починат, буквално да оздравеят и да се заредят против лудостта на днешното ежедневие и време. Изриват пътеките и пистите - като завали стават кални вади и ровове, унищожават флората и плашат животните от техните обичайни пътеки! Защо не отидат да подрифтят по пътеките на швейцарс
41
3
 
15
 
! Отговори
Тези преди 3 години
нагли селски бекове с джипките са за затвор.
40
1
 
25
 
! Отговори
смях преди 3 години
Нахалникът, който твърди, "ходи си пеш", не схваща, че с движението на джиповете, ходенето пеш е супер мъка. Прах, Пушек, постоянно трябва да отбиваш, да внимаваш да не те ударят. Не стига че си уморен от ходенето, особено ако го правиш за 1 ден, ами и трябва да дишаш мръстотиите на джиповете. Допълнително природата се разсипва. Много повече ***, много повече "пишман туристи". И най-дразнещото е, че това по същество е забранено. Това е нагледно погазване на закон.
39
2
 
18
 
! Отговори
мак преди 3 години
Да оставим настрана, че планините не са писти нито пътища. Да искаш да ти разрешат да караш точно там, защото, видиш ли, "искаш" да работиш на светло, е върховен цинизъм и ***.о.тия. Да идат на жълтите павета да карат, там ще са на светло.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека мисирките детайлно да отразят протеста на хората.Все пак всеки ден ми дават шепа безделници , които говорели от името на народа.Сега да интервюрат тези и да кажат.Българите искат да може да си ходят с джипките по планините.ТочкаОставка ако не им разрешат
37
6
 
6
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Да прав си, трябва да се отчитат на твоя работодател Тома Белев, че му влизат в личните сараи - монтирайте едни КПП-та и таксувайте, зелени алчници.
36
0
 
10
 
! Отговори
J преди 3 години
Признали, че не плащат данъци, защото нямали основание, но таксуват по 15 лева на курс. Услугата я имало от 1984...ако това не е основание, не зная кое е...
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви права имат тея,да возят за пари без да плащат данъци и осигуровки.Сигурно и гражданска без покритие на местата си правят за по тънко.Имат право да въртят далавера...
34
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ToPhDТи си ходи пеш, защо трябва да пречиш на другите хора?
33
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това е еманацията на нашето простолюдие. Неграмотни и прости хора търсят начин да забогатеят от незаконни действия. Хубав или лош закона трябва да се спазва. Препоръчвам на тези наркомани да правят офроуд до сараите на Доган. Там ще им дадат кошница със сладолед.
32
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До pipoИ защо пък Рила да не е място за офроуд? Много дразни факта, че едни човечета от едни НПО-та, се държат са фактически собственици на цялата планина и определят еднолично кой може и кой не може да им влиза във владението!
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До смяхВземат си колкото е цената на лифта на човек, че даже и на куче. Само дето не дават документ, демек не плащат данък. Естествено, че ще се вдигне сега някой на поредния "спонтанен протест", защото това са немалко пари. А офроудърите да бъдат така любезни да си говорят с общината, с ръководството на парка и да се реши има ли място офроудът там. Надали в Алпите могат да си карат където им падне. Не може всеки на парче да вдига гюрултия и да си прави каквото ще, щото си мисли, че имал право
30
3
 
27
 
! Отговори
pipo преди 3 години
Там не е място за офроуд!!! Рила не е трасе за офроуд!!!
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има сили да върви и го е страх от лифта да се качва пеша. И без това там си е яко ходене. Някой час в повече голяма работа. Пък като не можеш да вървиш лежи си на басейна в сепарева баня
28
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там не е за офроуд. Това е защитена територия.От всичко което герб са направили до момента това е единственото смислено нещо.