Над 61 хил. туристи пренощували в Хисаря тази година

Николова: Трябва да се осигури свързаност на туристите
8
Над 61 хил. туристи пренощували в Хисаря тази година
Снимка: Министерство на туризма

Над 61 000 туристи са пренощували в местата за настаняване в община Хисаря от началото на 2020 г. до 22 август.

Данните са от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). Основната част от тях - над 60 хил., са били български граждани.

От началото на година в местата за настаняване в общината са пренощували над 240 руски туристи, близо 100 немски туристи, близо 80 украински туристи и над 70 турски туристи. Данните за област Пловдив показват, че от 1 януари до 22 август в местата за настаняване в областта са пренощували над 184 хил. туристи, от които над 162 хил. са българите, съобщиха от Министерството на туризма.

Трябва да се осигури свързаност на туристите от местата за настаняване към културно-историческите забележителности в региона, за да се съчетават продуктите и по този начин да се стимулира икономиката. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работната си среща в Хисаря с представители на местната власт в Област Пловдив. В дискусията участваха Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма, Дани Каназирева, областен управител на Пловдив, Пламен Панов, зам.-кмет по "Култура, археология и туризъм" на Пловдив и Пенка Ганева, кмет на община Хисаря.

Министър Николова подчерта, че Хисаря предлага различни форми на туризъм, като балнео, конгресен, еко- и пешеходен, селски и ловен, а богатството на минерални извори допринася за развитието на СПА услугите в региона.

Кметът на Хисаря каза, че общината е засегната от пандемията доста сериозно, но вече започва да се усеща излизане от кризата. Хотелите в града са пълни и се надявам това да продължи и занапред, коментира тя.

По време на срещата вицепремиерът обсъди с представителите на местната власт рекламирането на различните забележителности, места за настаняване и бъдещи инициативи в областта на туризма. Министърът призова присъстващите да се включат с видеоклипове на малко познатите забележителности в област Пловдив, които след това да бъдат популяризирани в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
Бях за 5 дни в града. Доста зле спрямо предишните години, иначе язък за изграждащи се нов санаториум за немците над гарата, ако е вярно, че правителството ще ги праща по морето.
6
0
 
0
 
! Отговори
ddd преди 3 години
До АнонименОтиват там където им е мястото
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Министър Николова подчерта, че Хисаря предлага различни форми на туризъм, като ...конгресен..."Тази сентенция "натакова" коча и му изправи рогите;)
4
2
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Икономиката ни е в разтеж,ама отгоре надолу!
3
1
 
7
 
! Отговори
АнонименГражданин преди 3 години
Да оправят баните в Хисаря,за да може и дребният бизнес да оцелее.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
огромен ръст на печалбите за хотелиерите на герб ,на тоя фон режима на Борисов им намали данъците практически до нула.1% Свръх богати и 99% народ гладуващи това е България на мутрите.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
500 хил българи са били на нашето море тази година.Брех, много бе. Туризмът спасен.Ама това са 1/14 от цялото население.Останалите къде мислите, че отиват?