Под карантина са 42-ма ученици в Стара Загора

Единайсетокласникът с положителна проба е в добро състояние
17 сеп 2020 09:58, Елка Василева
42
Под карантина са 42-ма ученици в Стара Загора
Снимка: архив, БГНЕС

42-ма ученици от Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора са поставени под карантина от днес, след като вчера единайсетокласник от гимназията е дал положителна проба за коронавирус, предаде БНР.

Ученикът от гимназия "Ромен Ролан", дал положителна проба за COVID-19, е в добро здравословно състояние, няма и не е имал никакви симптоми.

Семейството му е пожелало да се тества, благодарение на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова.

Още по темата

"Факт е, че той вече е бил на училище през целия ден и в контакт с целия си клас", посочи г-жа Николова.

За 14 дни под карантина от днес е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове.

"Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на семействата. Късно снощи сме предупредили. В такъв случай училището организира обучение в електронна среда от разстояние", заяви директорът на старозагорската гимназия.

Веднага са взети мерки за дезинфекция. Останалите класове ще учат нормално. Учителите няма да бъдат поставени под карантина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Близък контактен се определя като:5. престой в затворено помещение (напр. класна стая, болнична стая, стая за срещи и др.) с пациент с COVID-19 за ≥ 15 мин. и на разстояние минимум 2 метра;Приложение 5 към т. 14 КЪМ ЗАПОВЕД РД-01-404 от 15.07.2020 г. на МЗНе разбирам защо учителите не са под карантина?!
29
0
 
4
 
! Отговори
помислете за децата! преди 3 години
Малките ученици до 4 клас да останат присъствено, големите да преминат дистанционно! Само за 2 дни ,а вече има много заразени ученици и учители.Министерството да реагира незабавно, не след дъжд качулка!
28
1
 
4
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
пращате децата си на смъррт в училище дали осъзнавате това ? Правите голяма грешка ...
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бас, че тестът е направен, защото ще ходят по гръцко за празниците, друг смисъл от тестване няма веднага след началото на учебната година. Честито на ученика, съучениците му няма да забравят това му изпълнение и най-вероятно ще му направят годината черна.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията не наказва, а установява нарушения. За безотговорно поведение, водещо до материални и др. щети, потърпевшите имат законно основание да търсят компенсация. В организирано общество, свободата е това което остава, след като си изпълняваш доброволно поети ангажименти. Останалото за което претендираш е свободия, и то ялова. На нея база, не може дори да се съхрани постигнатото до ден днешен.
25
3
 
3
 
! Отговори
Чудя се... преди 3 години
Защо не се бил тестван преди началото на учебната година? Предполагам, че е нарочно, за да се мине на ДО
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е направено умишлено! Какво точно ги е накарало да го тестват баш след първия учебен ден!? На всички е ясно че тия тестове показват каквото си искат или за каквото си си платил.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не може да бъде подлаган на мидицински манипулации без негово съгласие.Пише в го в Конституцията, тук даже имап редложение полицията да се намеси и да накаже семейството на това дете.Сега ми кажете не вървим ли към диктатура и фашизъм? , в случайче не ми изтрият коментара.И тази диктатура ще стане по ВАШЕ ЖЕЛАНИЕ, ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ ГОТОВИ.Аз лично нямам нищо против да живея като индианците в резерват за екзотични изчезващи видове, а не с вас, защото сте стадо.
22
1
 
12
 
! Отговори
Pauline преди 3 години
Нищо не разбирам.Първо: "няма и не е имал никакви симптоми"Второ: "Семейството му е пожелало да се тества".Ако не е имал симптоми, за какво да се тества? Имали излишни 120лв?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Абе твойто ако преписва в час, ще преписва и пред компютъра! Това, че е научено да лъже не е проблем на училището, а на теб като родител! Ти си този, който се е провалил! Недей да се пробваш да обвиняваш други за това, че ти не си научил детето си да уважава учението и хората, които му го дават!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Умен МинистерСектантче, като не виждаш смисъл в нищо *** при сектантското си гуру и го попитай по кой начи да се срещнеш със създателя си, че да намериш най-накрая смисъл! Ние нормалните хора имаме смисъл в живота си, не ни е необходимо да ни го дават държавата, министрите или законите! Смисълът е вътре в нас! За това нямаме нужда от гурута да ни обясняват безмислието !
19
4
 
8
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Семейството му е пожелало да се тества, благодарение на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова.''Благодарение на ''умното'' му семейство синът им и 42-*** негови съученици ще бъдат под домашен арест две седмици! Когато си ид.от трябва да се сърдиш само на себе си!
18
1
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
24Браво!
17
5
 
3
 
! Отговори
Умен Министер преди 3 години
моето мнение е-че Образование в БГ няма смисъл да има!! Така учителките ще станат кранистки заварчици стругарки-а децата така или иначе ще емигрират-И без това пушат само марихуана на училище и главите са им празни -едиственото което ги вълнува са социалните мрежи! Така че в една ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА -НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ОТ НИЩО!! ВРЕМЕ Е ДА СИ КАЖИМ ИСТНИАТА В ОЧИТЕ- ЧИНОВНИЦИТЕ СЪЩО ТРЯБВА СА СЕ МАХНАТ- НАСЕЛЕНИЕТО Е 6 МИЛИОНА -А ЧИНОВНИЦИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ? ПОЛИЦИЯТА СЪЩО?
16
0
 
0
 
! Отговори
До нико преди 3 години
Точно от медицинска гледна точка правилата са разписани. И учителя може и да не попада в контактни от първи ред.Отделно за това отговарят от Р З И. Те са тези, които могат да преценят на место на база епидемиологично проучване. В кабинета, учител с маска, отворени прозорци, никакъв физ. контакт, дистанция около 2м. учителя не попада автоматично като контактен за карантина.Тези правила ги има в публичен достъп.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем че сектантите и представителите на малцинствата имате много негативно отношение към училищата! Винаги сте имали правото да си оставите децата у дома на домашно обучение срещу едни 200 лв годишна глоба! Знаем, че не го правите защото плащането на социални помощи е обвързано с посещение в училище! Спрете да се правите на хитри по форумите! Хем да получавате помощи, хем децата ви да не ходят на училище!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Формално е за вашето училище! Нашето училище имаше желязна дисциплина! Учителите правеха тестове в онлайн среда за толкова кратко време, че и да иска някой да преписва няма как да стане! Изпитване устно с пусната камера! Ако някой не влезе в час, класната веднага звънеше на родителя! Ако децата стоят по домовете си без онлайн обучение ще затъпеят! Защото, когато нямат задължително часове просто цъкат телефона, гледат филми и миткат с приятелчета в квартала.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са били контактни на установен, РЗИ знаят, и ги карантинират. Така че появата на ученика преди да му е излязал теста е нарушение на карантината.
12
5
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Защото онлайн обучението е чисто формално, на практика то ангажира повече родителя отколкото ученика. Да не говорим, че учениците от малцинството /което май вече е мнозинство/ така пък нацяло нищо не правят! Това е просто измислен начин , за да може учителите да продължат да си вземат заплатите и да се каже че нещо правим
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че е крайно време с такива случаи да се заеме и полицията, до изясняване на обстоятелствата. Безотговорното отношение на определени индивиди, води до фин. загуби на много семейства. При установени нарушения, пострадалите могат да предявяват претенции.