Осъдена у нас за източване на футурокойни: Съжалявам, че близките ми го изтърпяха

Преди дни тя получи година условна присъда, глоба и пробация
18 сеп 2020 10:53, Ния Христова
21
Осъдена у нас за източване на футурокойни: Съжалявам, че близките ми го изтърпяха
Снимка: Pixabay
Преди дни бизнесдама от Пазарджик беше осъдена на година условна присъда след споразумение със Специализираната прокуратура. Тя е обвинена в източване на криптовалута на стойност над 1 милион лева.
 
През 2018 година антимафиоти от отдел "Киберсигурност" в ГДБОП и спецпрокурори тръгват по следите на сигнал за източване на криптовалута. Полска фирма е подала сигнала, а сочените за извършители – българи от Пазарджик.
 
"Повод за образуване на делото е сигнал от една полска компания, притежаваща платформа за придобиване на криптовалута. Случаят е кръстен "Футурокойн", казва Милко Първанов, прокурор в Специализираната прокуратура, в ефира на Нова ТВ.
 
Тя е подобна на биткойните. През пролетта на 2018 година започва разследването, в което трима са обвинени за участие в престъпен сговор за източване на криптовалута. Една от тях е бизнесдамата от Пазарджик Милена Митева.
 
Обвинението твърди, че тримата са използвали слабости в полската платформа за търговия с криптовалута.
 
"Част от нашите обвиняеми са използвали акаунтите, имайки паролите и името за вход в съответния акаунт. Така, чрез няколко потвърждавания на транзакции, те са получавали чрез множество кликвания огромно количество футурокойни", каза Милко Първанов.
 
И допълни: "Единият от обвиняемите, дори двама от тях, са препращали тази криптовалута към своите портфейли, които са активирани, вследствие на което са трансформирани в други криптовалути, така че да се заличи следата".
 
Две години след започване на разследването Милена решава да признае вината си и сключва споразумение със Специализираната прокуратура. Тя е осъдена на година условно, глоба от 6 000 лева и пробация. Отказва обаче да говори за делото, за да не навреди на другите двама обвинени.
 
"Много ми е мъчно. Голямата ми болка е, че всъщност моите близки трябваше да изтърпят това. Всъщност, това се дължи на мои действия, които макар и неволни, се случиха така или иначе. Съжалявам, много съжалявам", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Bon преди 3 години
"БИЗНЕС Дама", оххх, чакай, че ми се повръща.
17
0
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
-АМА как може ?/ та това си е Безобразие -Да осъдите тази честна "БИЗНЕС ДАМА" !
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нали криптото беше супер сигурно? Нали блокчейна прави многобройни проверки по всяка транзакция? Между другото, именно проверките носят стойност :) Поредната глyпocт на двукраките..."Обясни как точно е "нарушен блокчейна" и "криптото", защото не се разбира какво искаш да кажеш. Е то ясно, че ти се разбираш, ама все пакимай милост за останалата част от "двукраките".
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Говориш с високомерието на запознат човек. Обясни ни,моля те,какво точно е станало и защо този, към когото се обръщаш не е прав. Така ще помогнеш на всички. Или бъди типичен балкански ... да не казвам какъв и се прави на велик.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6000 лева, година пробация, а източените суми сигурно за стотици хиляди. Мирише ми на типичните мутренски години - правиш далавера, изкараш 200-300 000 лева, съдят те на 2 месеца условна, 1000 лева глоба, 500-1000 за адвоката, 50-60 000 за прокурора и съдията и още 10-20 000 за други "заинтересовани" лица и пей сърце.
13
0
 
15
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
1 милион лева кражба и присъда от 1 г условно. Хвала на Специализираната прокуратура и независим български червен съд. Одобрявам! Заслужихте си тлъстите бонуси.
12
0
 
2
 
! Отговори
Do 11 преди 3 години
Emi da kato se zamisli6 tegli6 ipote4en kredi i vra6ta6 35 godini, a ako obere6 bankata leji6 ima nqma 10tina.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бото, басси защитата! Потребител и парола :) Това да не ти е мейл адрес ве? И ти си в час, уж де.
10
0
 
18
 
! Отговори
Терца Рига преди 3 години
Браво. Крадеш милион- хващат те, получаваш година УСЛОВНО! Чудесно послание към целокупния народ!
9
3
 
6
 
! Отговори
Boto преди 3 години
До АнонименЛичи си, че изобщо не си чел а само хейтиш. Тук никой не говори, че някой е разбил блокчейна. Просто са взели потребителя и паролата на някакви хора в борсата. То ако това и с банката направят и тя не е по-сигурна. Или пък ако ти вземат ключа буркана под възглавницата не е много защитен. А както виждаш са я хванали....
8
0
 
14
 
! Отговори
ноби преди 3 години
и защо тая крадла не е в затвора ? че и се оплаква по телевизийте
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на запад тия лежат ефективно 10+ години.
6
1
 
5
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Хайде, мадам, със здраве. И да почерпиш пак с футурокойни!
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали криптото беше супер сигурно? Нали блокчейна прави многобройни проверки по всяка транзакция? Между другото, именно проверките носят стойност :) Поредната глyпocт на двукраките... В крайна сметка имаме българи от Пазарджик! Нямам повече въпроси.
4
11
 
6
 
! Отговори
Гешев преди 3 години
Хайде бе, Румене, прави се на интересен и днес, че малко ти остава да си президент и след това ще отговаряш за всяко си действие пред закона.
3
1
 
6
 
! Отговори
щом е женица преди 3 години
винаги условни или леки присъдиза кочовете прошка нямакражба над 1 милион лева.честни и кадърни бг съдии
2
0
 
20
 
! Отговори
На Иван брат му преди 3 години
За източване на 1 милион - една година условно! Българско правосъдие - нямам думи. После, какви били проблемите на съдебната система - ами хич я няма!
1
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
нарича се криптовалута - оттам си изберете коя.понятие като футурокойн няма.