Расте броят на новозаразените с коронавирус в училищата

Все повече деца и възрастни са под карантина
18 сеп 2020 20:08, Петя Славова
36

Расте броят на класовете и групите в детски градини, които са под карантина заради заразени. В шест града вече коронавирусът влезе в училищата – София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас,Ловеч.

В късния следобед стана ясно, че има поставени под карантина класове и в Хасково и Шумен, предава Bulgaria ON AIR.

Бургас стана поредният град със случай на заразен с Ковид-19 ученик. Положителна проба е дала осмокласничка от гимназията за компютърно програмиране в града. Момичето се е заразило от баща си.

Още по темата

Гимназията е дезинфекцирана, а класната стая е заключена след специална аерозолна обработка. Всички 28 ученици от класа, както и учителката им по английски език, с която са имали най-много часове, са под карантина.

Третокласник от Пловдив също е коронавирус. Паралелката на ученика ще премине към електронно обучение. С положителна проба е и учителка в детска градина от Сливен.

В същото време продължават тестовете на учители и ученици от столичното 55-о училище, където бяха установени 8 случая. Деница е майка на дете в подготвителна група, чиято учителка е сред заразените.

Тя се възмущава, че от РЗИ не смятат децата за контактни и ще им бъдат правени тестове само ако имат симптоми. Деница е доволна от мерките в училището, но не и от РЗИ. Тя самата е взела мерки. Заедно с по-малките ѝ деца в момента живеят отделно от момичето и бащата.

Според доц. Ангел Кунчев училищата са направили добра и много бърза подготовка. А математикът от Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов изрази мнение, че това, което наблюдаваме в момента, не е свързано с това, че учениците тръгват на училище. Те са заразени преди това.

Очаква се обаче втората вълна на вируса, когато броят на случаите ще надхвърли 200 на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Стига толкова преди 3 години
Какво си мислят че вършат тези хора цялата страна и целия свят трябва да стартират дистанционно обучение .Ако мислят за доброто на учителите децата и техните семейства. Министерството на образованието трябва да вземе правилното решение. А то е училищата отново да бъдат затворени.
31
0
 
7
 
! Отговори
789 преди 3 години
Отварянето на училищата е огромна грешка. Това е предпоставка за масово неконтролируемо разпространение на вируса.Може да пламне цялата страна. Не разбирам защо толкова управляващите държаха да отворят училищата.Просто да угодим на някого.Или проба грешка.....Рискът за цялата страна е много голям.
30
0
 
8
 
! Отговори
бг преди 3 години
Време е да се премине на дистанционно! Спрете да си играете със здравето на деца, родители и учители!
29
4
 
2
 
! Отговори
Корона ФЕН преди 3 години
P.S.- всеки, който не носи маска у дома си, да бъде наказван с поне 20 години затвор, като враг на човечеството! А в затвора да е 24 часа със скафандър!
28
5
 
3
 
! Отговори
Корона ФЕН преди 3 години
Предлагам маските да станат задължителни навсякъде- дори у дома, за да не се заразим от малките вирусоносители! За целта да се приеме закон, с който ВСИЧКИ да инсталират камери в домовете си, дори и в тоалетните, с връзка с местното РПУ, за да се следи кой в къщи не носи маска!Трябва да се яде един след друг, като се прави дезинфекция след всеки един! НЕЗАБАВНО да се затворят магазини, банки, заводи, учреждения и училища!Само така ще се спасим от ужасно опасния вирус! Да сте живи и здрави!
27
9
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Това, което се иска, за да не ви поставят под домашен арест е хиперпросто - не си правете тестове, така нито вие, нито тези около вас ще бъдете поставяни под домашен арест! Толкова е елементарно!
26
12
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Лъжете яко.
25
0
 
3
 
! Отговори
митя преди 3 години
а и чесно-казано, някой който пише в всички - не съм склонен да поемам съвети от такъв човек хахаха
24
1
 
2
 
! Отговори
митя преди 3 години
аз поне съм митенце.ат си някъкъв си анонимен с готови отговори откъде събра информация аз какъв съм, какви са тия двайсе човека и каква била епидемията точно... лолdont hate-appreciate
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митенце, мисленето не ти е силната страна, така че не се напрягай. Наблегни на четенето. Човечеството отдавна е определило проблемите които може да има с епидемии на различни заразни болести. И е разработило методи с които да противостои, на безконтролното им вилнеене, защото след такива епидемии са изчезвали цели държави.За това към момента в всички държави има мерки.А ако около теб и твоите контактни, поне 20 човека преболедували, нито един не е стигнал до болница, не си изкарал Короната.
22
3
 
2
 
! Отговори
митя преди 3 години
аз дори мисля, че март месец го преболедувах този вирус.няколко дни отделях секрет мукус със спукани капиляри вътре и ми беше трудно да дишам.и ми беше трудно да заспя, защото мислех, че има опасност да спра да дишам.а близък приятел изгуби тотално обоняние и вкъсови рецептори пак за няколко дни по същото време.естествено-самоизолирах се.не е толкова страшно
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се заразим всички очевидно е най-лошия вариант. За България това означава примерно между половин и два милиона починали и между 2 и 4 милиона с увреждания до края на живота им.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А трябваше още в началото на епидемията във всички държави да направим както направиха в Китай, Тайван, Виетнам и други държави и щяхме да сме забравили за тази епидемия.
19
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и в училищата е пълно с ковидиoти без маски. Разбира се, че ще расте броя на заразените.
18
3
 
3
 
! Отговори
митя преди 3 години
Т.Шак. много добре формулирано, пич.аз подържам твоите разсъждения в тази насока.само дето не мисля, че трябва да използваш обидни думи, защото така няма как да накараш тези хора да се замислят а само ще ги настървиш
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковидиoтите си мислят, че като не носят маски, вируса ще ги подмине, но това щраусоподобно поведение никъде по света не доведе до нещо добро. Не случайно в цял свят наричат ковидиoти тези дето не носят маски и тръбят, че само те са умни и вируса е измама.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев е абсолютно неадекватен.Вместо лятото да решават проблемите на дистанционното обучение, които са толкова много, те говорят небивалици.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре се справят Финландия и Норвегия, а възхваляваната от ковидиoтите Швеция влезе в нова вълна на увеличение на новозаразените.
14
3
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
В нашият клас сме 31 по двама на чин. Чистачката е една на целият етаж.
13
15
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
*** още се надяват някакви измислени мерки и маски да ги предпазят от заразяване, докато им турят някаква митична ваксина.Пичове, рано или късно всички ще си минем от реда и ще се заразим. Никой няма да мине метър. Ще видите, че не е толкова страшно.А сега отивайте да треперите от ужас!