Според "Галъп", избирателите са ориентирани към негласуване

59% ще искат оставка, сочи проучването
18 сеп 2020 22:15, Петя Славова
82
Според "Галъп", избирателите са ориентирани към негласуване
Снимка: Bulgaria ON AIR

По време на продължаващата политическа криза, двете основни партии търпят ерозия и са с изравнени сили, а избирателите са ориентирани към негласуване или към нови опции.

Това са част от изводите от националното изследване, проведено от 3 до 11 септември сред 807 пълнолетни българи от "Галъп интернешънъл".

Ако изборите бяха днес, за БСП биха гласували 13.5% от имащите право на глас, а за ГЕРБ -13.2%, но според социолозите данните не могат да бъде прогноза за евентуален изборен резултат.

67% от анкетираните одобряват продължаващите 72 дни протести, а 25 на сто са против провеждането им.  По-голямата част от запитаните - 34% - не одобряват блокадите, до които се стигаше по време на някои от протестите, а близо 60 на сто са против.

Също така 59% са за оставка и предсрочни избори, а 30% не смятат, че са необходими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
1
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Толкова ниска подкрепа за правителството и тия стоят още!? Wtf!?А по повод коментари по долу, аз лично бих гласувал за Слави - Има такъв народ. Защото искам хора които не са били във властта и хора които да свършат работата, практици. Казвам си личното мнение, иначе всеки да си решава за кой да гласува.
68
1
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Живях и при Живков.Казват имало работа за всички.Да,но заплатата беше около 230 лева средно.Бензинът-1 лев!Днес минималната е 610 -бензинът 2 лева.Чаках да ми свържат домашен телефон 7 1/2 години!Кола или жилище не успях да купя.Завърших пръв по успех сред несемейните и поискаха да ме "разпределят" в другият край на страната.Ако знам къде е погребан Живков камион с павета на гроба му ще закарам!При него живееха добре само партийните велможи,а ние обикновените хора мизерувахме!
67
1
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
ГЕРБ не са добри,но от БСП имам повече страхове отколкото всички евреи от Адолф Хитлер! Защото помня как живяхме при Луканов и Виденов.А който не помни-нека попита.Помня и режимът на тока и купоните-можеше да купим само килограм сирене месечно!Някои сега няма и да ми повярват.Обаче беше истина!Хора,не се връзвайте на приказките на БСП.Гласувайте за който и да е друг-само не за БСП.Аз бих гласувал за Пиночет,защото Борисов е прекалено мек с БСП.Обаче нямаме Пиночет!
66
2
 
2
 
! Отговори
Това е проблемът! преди 3 години
Не гласуването позволява на коя да е партия или група да спечели избори (в случая ГЕРБ) с по-малко о 20% от броя на гласоподавателите.Или 20% налагат мнението си на останалите 80! Това очевидно е липса на национален консенсус по провежданата политика и резултатът е налице! Може би трябва да има втори тур на изборите и да се гласува за първите две партии класирани на първия тур. Така ще имаяснота и представителност.
65
7
 
2
 
! Отговори
и ся кво преди 3 години
Някой налива много яки пари срещу Герб!Явно са му бръкнали мноого дълбоко!Въпроса е,на какво разчита!?
64
1
 
4
 
! Отговори
За всеки процент преди 3 години
над 10 одобрени на протестите ББСС на Кънчо и Райчо получава 1000 лева бонус от поръчителя.
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
56товапреди 3 часа 10 6До 64 Анонименче боко си купува изборите били то чрез увеличение заплатите на учителите с 15 % и на държавните калинки с 30 % а и на индийците хвърля някой лев не го оспорвам. въпроса е дали начина му на управление с посочените извращения не съсипва държавата . #########Ако мислите ,че при БСП начело с другарката Нинова и другаря Радев ,ще е по различно, дълбоко се заблуждаване.Най вероятно ще е в пъти по зле.Неведнъж са ни го доказвали.
62
1
 
4
 
! Отговори
Мммдаааа преди 3 години
Овчарчето Калитко, лъжливите кънчовци защо им се обръща изобщо внимание като не познават в нито един предизборен сондаж? Кой очаква реално и професионално проучване и анкета от тези смешници 🏌️ владетели?
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41Спецапреди 4 часа 7 8Определено тия които са гласували преди за ГЕРБ , сега категорично няма да отидат да гласуват !Избирателите на БСП са в морален подем и ще излязат на 100% да гласуват !Така че Галъп може и да познае отчасти!######'Определуно пак ще гласувам за ГЕРБ При ,тая алтернатива е задължително.
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах един на протестите дето викаше, че българите сега сме обединени повече от всякога. Да видим на следващите избори! Едва ли избирателната активност ще е по-различна от предишни години!
59
9
 
12
 
! Отговори
3/4 избирател преди 3 години
Много са ми интересни червенушките!Плюят по Герб като разпрани,и сами си вярват!Ама са ууумнии,ама уумнии,че повече няма на къде!Баси скуката!
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кънчовците станаха милонери благодарение на поръчковите прогнози. Всичко, което казват е лъжа.
57
4
 
11
 
! Отговори
Галъп са платени преди 3 години
Реално е точно обратното
56
6
 
7
 
! Отговори
Не е вярно преди 3 години
Съдът и прокуратурата РАБОТЯТ - по държавни и частни поръчки.
55
11
 
11
 
! Отговори
това преди 3 години
До 64 Анонименче боко си купува изборите били то чрез увеличение заплатите на учителите с 15 % и на държавните калинки с 30 % а и на индийците хвърля някой лев не го оспорвам. въпроса е дали начина му на управление с посочените извращения не съсипва държавата . това , че избирателите са егоисти и мислят от ден за ден е така и е жалко и дори престъпно защото заради собсственият си икономически интерес съдействат на престъпната политическа класа да съсипва една 1300 годишна държава
54
4
 
12
 
! Отговори
Марката Галъп преди 3 години
Принадлежи на Gallup Inc., а не на кънчовото ББСС, които са членове на швейцарското сдружение-менте "Галъп Интернешънъл". Българският съд отдавна се е произнесъл по този въпрос.
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и каквоАми на изборите ще видиш "и какво" защото тогава бройката има значение.
52
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще правите на нови избори? Кой ще се яви? Същите. А забрайх новата партия на Бабикян и тримата глyпаци които вече 2 месеца си правят ПР а вие им ходите по акъла понеже вашия не е много.
51
9
 
10
 
! Отговори
и какво преди 3 години
До 61 Анонименобщо има колко са на протеста?? важното е дали са прави в исканията си . има ли корупция -ИМА И ТО ОГРОМНА , има ли източване от бюджета чрез подставени държавни поръчки ИМА , съда и прокуратурата не работят ли -НЕ РАБОТЯТ защото няма вкарани в затвора
50
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирателите на ГЕРБ са милиони, а на площата трима човека са яхнали протеста с има няма 1000 човека на площада. Просто повече от 1500 площада не може да събере.