Кучета от общинския приют в Бургас откриха своите нови стопани

Кампанията е общ проект на община Бургас и сдружение "Спаси приятел"
20 сеп 2020 11:30, Ния Христова
5

Кучетата от общинския приют в Бургас намериха своят нов дом. В Морската градина вчера се проведе осиновителна кампания "Ще те обичам - само ме вземи", която се организира от Община Бургас и сдружение "Спаси приятел". 

 
В морската градина в Бургас над 10 кучета очакваха да се срещнат със своите нови стопани. Те са в отлично здраве, социални и жизнерадостни. Тенчо осиновява вече второ куче от общинския приют. "Защото е готин и добричък, така че сега ще се опознаем малко с него ще свикнем и ще живее щастливо в двор", сподели осиновителят Тенчо Петков пред Bulgaria ON AIR.
 
В общинския приют в момента живеят около 100 кучета, които си търсят дом. "Там има малки, средни, големи кучета, почти всички са социални, те са гледани, хранени, обезпаразитени", увери зам.-кметът по "Стратегическо развитие и екология" в Община Бургас Весна Балтина.
 
"Имаме нужда от качествени лекарства - ваксини, лекарства, които действат върху болести и вируси", каза управителят на приюта Руси Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Проверете общинския приют в Каменар да видите управителката какви ги върши как не хранят животните,измъчват ги направете нещо за животните преди да се случи нещо на управителката .....случват се лоши неща понякога
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото решение на проблема с бездомните кучета е, всички кучета да се регистрират задължително и собствениците с некастрирани кучета да плащат данъци като за развъдници.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето това са добрите хора.Аз си имам куче и знам че кучето е безусловна обич.То предано каквото и да се случи.Кучетата разбират всичко което чувстваш.Това че са най-добър приятел не е празна фраза, а самата истина. Няма лошо куче,има лоши стопани.