Близки на Алекс от Бяла настояват за справедлива присъда

Той загина на 9 юли 2017 година след спречкване след дискотека
21 сеп 2020 10:38, Ния Христова
15
Близки на Алекс от Бяла настояват за справедлива присъда
Снимка: БГНЕС
Рядко се случва Върховният касационен съд да върне за втори път за разглеждане дело на Апелативен съд. Това е случаят с казуса за смъртта на 18-годишният Алекс от Бяла, който загина в нощта на 9 юли 2017 година след спречкване след дискотека.
 
Тогава 33-годишния Валентин Маринов удря Алекс и той седмица по-късно почина в болница. Върховните магистрати разпоредиха делото да се разгледа от друг състав на Апелативен съд-Велико Търново. Русенският окръжен съд постанови 20 години затвор за Валентин Маринов за умишлено убийство, но второинстанционният съд го преквалифицира в убийство по непредпазливост. Така присъдата му бе намалена на три години, пишат от Нова ТВ.
Още по темата
 
При повторното връщане от ВКС, друг състав даде 4 години затвор за Маринов. Днес този казус за трети път ще влезе при втората съдебна инстанция. Близки и приятели на Алекс отново излязоха на улицата и настояват за справедливост.
 
"Събираме се за пореден път, за да искаме справедлива присъда. 4-годишната присъда не може да бъде наречена справедлива. За нас е важно освен спазването на законите да има и морал. Хората нападнали Алекс са с криминални присъди. Не може такива хора да бъдат на свобода", казва лелята на Алекс – Силвия Панайотова.
 
Близките обясниха, че делото се връща отново, за да се разгледа поведението на убитото момче. Трябва да бъде установено как точно се е случил инцидентът, добавят те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Ето тук е отговора защо се топим със 50-60 хиляди на година. След десетина години на изборите в Бг, партия Рома ще бъде с най-много гласове.
11
0
 
3
 
! Отговори
млък бе хейтаци преди 3 години
за милион роми разбразме че гласуват за определени партии, ами 5-те милиона българи дето в изборния ден сте за гъби или на вилата да прегледате градината!? Вие за кого гласувате , че все сте недоволни?
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая държава няма да я бъде!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези, неработещи закони правени за удобство на престъп ниците, прокур атура и сад пълни с калинки и не работещи, за жалост правосъдие в територията няма.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Римляните трябва да се поставят на място.Обаче нали гласуват за определени партии,ги къткът.
7
0
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Съвсем логичен е изводът: да се създаде ново законодателство в съответствие с това на ЕС и отговарящо на новите предизвикателства на 21. век.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какво спречкване! Той е бил сам срещу тумба римляни направи си е екзекуция.Мене два пъти ме обират по този начин сам срещу 5-6 и да ви кажа или плащаш или умираш пък после МВР и Прокуратура казват, че нямало престъпление понеже те си изкали а ти даваш.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да рискуват да изгубят ромските гласове в Бяла.
4
0
 
14
 
! Отговори
Само да напомня.. преди 3 години
...на пишещите под тази новина, че не са виновни съдиите, те съдят според наличното законодателство. Да напомня, че действащото ни законодателство защитава не пострадалата страна, защитава престъпниците. За убийство на пътя те осъждат условно. За убийство по непредпазливост - 3 г / но, ако убиеш в ситуация на превишени предели на неизбежна отбрана - 5!/ , убийство в състояние на афект - до 10, предумишлено - 10 до 20 г., но ако убиеш длъжностно лицеееее / съдия, полицай и пр / 20-30...Това е!
3
1
 
9
 
! Отговори
До второинстанционни преди 3 години
Колко ви плати си,ганинът бе ?!!
2
1
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Няма Държава в която за убийство да дават 3 години!! Можеше да се направи така -Осъдете го на 30г -да му държи влага в Пандиза-и след пълно превъзпитание и стрес -да го пуснат след 10г от Присъдата- Така всеки потенциален убиец вижда -3 години?? та това е нищо от един човешки живот- Навремето военна служба в ВМФ БЕШЕ 3 ГОДИНИ! ДЪРЖАВАТА МИ Е ОТКРАДНАЛА 3 ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА!
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква присъда, не разбрахте ли че е починал от коронавирус със съпътстващо състояние разбита глава!