Спират VI блок на АЕЦ "Козлодуй" за планов ремонт

Пети блок на централата работи с пълно натоварване на мощността
11
Спират VI блок на АЕЦ "Козлодуй" за планов ремонт
Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

На 22 септември 2020 г. започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй”, съобщиха от пресцентъра на централата.

В рамките на престоя ще бъдат изпълнени планираните ремонтни дейности, профилактика на оборудването и на системите на блока. Реакторът ще бъде презареден със свежо ядрено гориво за следващата, 26-а поред, горивна кампания. Ще продължи осъществяването на дейности и модификации, свързани с дългосрочната експлоатация на блока.

Плановият годишен ремонт ще се проведе при строго спазване на превантивните мерки, насочени към ограничаване на риска от заразяване с Covid-19. Допускането до работните места се извършва след контрол на телесната температура, по време на работа задължително се използват лични защитни средства, работните и санитарните помещения редовно се дезинфекцират и постоянно се поддържа висока хигиена. Направени са промени в организацията на работното време на сменния персонал, целящи ограничаване на контактите и поддържане на социална дистанция.

В ремонтната кампания като подизпълнители ще вземат участие и външни организации. Техните служители, които не са с постоянно работно място на площадката, ще бъдат допускани в централата след представяне на отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди започване на дейността.

Целта е опазване на здравето на работещите, осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените мощности и гарантиране на надеждни и стабилни енергийни доставки в предстоящия есенно-зимен период.

Предвижда се плановият годишен ремонт на шести блок да продължи до края на месец октомври.

Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” работи с пълно натоварване на мощността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Козлодуйреактор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
товакоето соца построи демокрацията го разруши
9
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Колега #2, фашизмът не е построил нищо в България, защото тук фашизъм небе имало, а другарят социалист Бенито не е вложил нито лира в България.
8
5
 
2
 
! Отговори
ЯЕЦ преди 3 години
Седми и осми блок няма ли да спират?
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"запасявайте се с йод" искат да кажат! Като ги знаем какви са експерти и техници, колко му е да гръмнат реактора, докато го "поправят".
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските касички Козлодуй и Лукойл да бъдат затворени веднага! Казах!
5
4
 
9
 
! Отговори
Ци**нин преди 3 години
Какво се построи от 1989 до 2020?
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента с пуснатите училища малко рискуват, но явно по план ремонта е бил за сега. Дано се ппазят че резерви трудно ще намерят
3
9
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
И БУДАЛИСОВ БЕШЕ ПРЕИЗБРАН КОЙТО СПРЯ БЕЛЕНЕ И РАЗОРИ ДЪРЖАВАТА ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!!!ТОВА НАСЕЛЕНИЕ НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА ВСИЧКИ БЕДИ!
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизмът от 1923 до 1944 година какво построи?Да питаме криптофашистите, които лъжат, че са демократи.Какво построи фашисткия режим 1923-1944 година?
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Козлодуйски бряг - БУМ!