Годишен ремонт и профилактика на VI блок на АЕЦ "Козлодуй"

Пети блок работи с пълно натоварване на мощността
23 сеп 2020 08:11, Ния Христова
3
Годишен ремонт и профилактика на VI блок на АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС
До края на месец октомври трябва да продължи започналият планов годишен ремонт и профилактика на VI блок на АЕЦ "Козлодуй", предаде БНР. Пети блок на централата работи с пълно натоварване на мощността.
 
Министерството на енергетиката започва проверки за готовността на енергийните обекти за работа през предстоящия есенно-зимен сезон. Целта е да се намалят до минимум неблагоприятните последствия от природни бедствия и аварии, уточняват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Ами то за това трябват пазарни цени на енергията, гогато няма пазарни цени, има дефицит, който е живял през осемдесетте и началото на 90-те го знае от опит. Няма друг начин да се ограничи отоплението с ток по друг начин. За това всички дружно плащаме за централи които не работят с години чакайки "по-студена зима". И нещата се влошават Марица изток 2 вече не може да изнася енергия през лятото и ще трябва да я издържаме по 6 месеца в годината, а при топла зима и повече
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежка зима се задава, няма да издържи системата когато всеки включи по 2kw печка да му е топло хоум офиса и ще видите за какво иде реч.
1
11
 
3
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
АТОМНАТА ЕНЕРГИЯ Е ОПАСНА. ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ЗАКРИЕ АЕЦ КОЗЛОДУЙ.