От Helpbook: Реката до с. Борино мирише на отходен канал, а до нея - сметище

Защо се събират пари в училище, след като МОН забрани, се пита в сигнал
23 сеп 2020 18:00, Анисия Иванова
13
От Helpbook: Реката до с. Борино мирише на отходен канал, а до нея - сметище
Снимка: Helpbook

Каквото и да се каже за красотите и чудесата на Родопите ще е малко, но за съжаление получихме сигнал платформата Helpbook.info  от наш потребител, който имал късмета да посети това райско кътче, но посещението му оставило горчив вкус.

Ето какво ни пише той: "На 18.09.2020 г. бях на тиймбилдинг на Дяволската пътека, на няколко километра от с. Борино, близо до Девин, Смолянско. За съжаление реката беше ужасно замърсена и миришеше на отходен канал. В допълнение на едно от местата за почивка имаше нерегламентирано сметище. Моля за спешни мерки за откриване на източника на замърсяване и прекратяване това унищожаване на природата“! От изпратените снимки се вижда заринато с клони и боклуци речно корито, а водата е покрита с гъста кафява пяна с неизвестен произход и източник. Истинско престъпление е да се унищожават по този начин природните ресурси, а за опазването им сме отговорни всички ние!

След откриването на новата учебна година получихме сигнал от родител, сблъскал с нередности. Нашият читател се оплаква от нерегламентирано събиране на пари за закупуването на материали, нужни за провеждането на учебните процеси. Въпреки апела на просветния министър училища и забавачки да не събират пари от родители и суми за издръжка и ремонт, разбираме, че това не се спазва от някои учебни заведения. Не всеки има възможността и желанието да отделя от средствата си и често натискът от страна на ръководството рефлектира върху отношението на персонала към самите деца. Призивът е към МОН за проверка и последващи мерки за изясняване на ситуацията.

В друг получен от нас сигнал потребител на платформата заявява своето желание за възстановяване на навес на спирка в близост до училище в район „Сердика“. Ето и съдържанието на жалбата: „Здравейте, пиша Ви с молба да бъде обърнато внимание на спирка в кв. "Бенковски" на бул. "Лазар Михайлов". Преди доста време спирката беше премахната успешно, наистина беше стара и много отблъскваща за всички нас. Учениците тръгнаха на училище, много от тях посещават 60 ОУ от близките села и квартали. Имам молба към вас, в най-кратки срокове въпросната спирка да бъде изградена отново! Учениците, ползващи градския транспорт в пек, студ, дъжд и ветрове, под открито небе ли да стоят до идването на автобуса? Надявам се набързи и адекватни мерки от ваша страна. Благодаря предварително.“

Ако видите нередност, с която се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Revizoro преди 3 години
Разпоредил съм проверка.. АаКмета баджанака е взел Грамота заОколна среда 2017..Пустият му баджанака от бетон и ар атура разбира, ква ти околна среда
9
0
 
5
 
! Отговори
Юнак преди 3 години
Сега съм за седмица в сОФИЯМале как мирише тукна 7 етаж съм а канала от улицата все едно в стаятаУжассза трафика и мръсния въздъх няма да отварям темакак живеят тез хора туккато кокощарник едобре че съм за седмица и си бегама колата ми е толкова *** не мога да я позная
8
1
 
4
 
! Отговори
Юнак преди 3 години
Аз съм емигрант от 30 години и там се научих да пазяКато съм в България аз я пазя
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това не беше ли турско село ?значи не само по бг села е така....
6
7
 
6
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 години
Ами като не е валяло от юни месец и нивото на водата е ниско на какво да мирише? На пролет ли? Ся като почнат дъждовете ще го разкара. То половин София няма канализация изобщо, тръгнали да се възмущават? Ми стойте си в София, кой ви кара да идвате в Родопите?
5
0
 
10
 
! Отговори
Добро утро по вечеря преди 3 години
Цялата ни държава мирише на отходен канал и е превърната в сметище. Ако сегашната тенденция се запази след 20-30 години красивата българска природа ще е само спомен.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
личи си, че е родното място на вожда на ДПС, да продължават да гласуват за тази фирма и да не се оплакват
3
5
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Софиянците пасти ли акате? Нормално си мирише
2
5
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Е кво кат мирише? Какво очаквате пумааците да стане кат вас пасти?
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тази рекичка, бая качамак ще има още да ядете. Все пак единственото нещо сътворено от герберастите в частност варненския потни, което се вижда от космоса, е изливащата се в морето варненска канализация.