Учителка от поповско село е заразена с коронавирус

Под карантина са 22-ма ученици
23 сеп 2020 06:48, Ния Христова
8
Учителка от поповско село е заразена с коронавирус
Снимка: Pixabay
Учителка от поповското село Зараево е заразена с коронавирус. 22-ма ученици са поставени под карантина и няма да влязат в клас. Учебният процес в училището ще продължи нормално, предаде Нова ТВ.
 
В област Търговище са регистрирани два нови случая на COVID-19 - жени на 49 г. от село Захари Стояново и на 60 г. от търговищкото село Баячево, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.
 
Заболялата жена от Захари Стояново е била хоспитализирана в МБАЛ "Медика Русе" на 19 септември. Жената е била с висока температура и кашлица. Тя е контактна на съпруга си, който е с положителен резултат от PCR-тест, считано от 19 септември. Жената е учителка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Зараево. Последният път, когато е била на работа е на 18 септември. 22-ма ученика са имали контакт с нея. Всички са поставени под 14-дневна карантина.
 
Учебният процес в училището ще продължи нормално, като всички противоепидемични мерки се спазват и се налага строг вътрешен контрол за изпълнението им.
 
Вторият случай е на жена, която работи като чистач в хоспис в Търговище. Последно е била на работа на 8 септември. Тя е приета за лечение на бронхит в МБАЛ - Търговище на 21 септември. След като е дала положителен резултат, пациентката е приведена за хоспитализация в Инфекциозно отделение.
 
Управителят на хосписа е инструктиран да се предприеме цялостна дезинфекция на помещенията в сградата. От щаба уточняват, че предстои планово изследване на всички служители и домуващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
аууу преди 3 години
Протестите няма да спрат! Стига с тая коронка вирус!
6
1
 
2
 
! Отговори
Кунчев да не спи преди 3 години
Това е ужасна новина граничеща с трагедия!Сега би било редно да се затвори не само училището,но и цялото село да се изолира за един месец.Ако има рецидиви не е зле и околните села да се сложат под карантина.А най-добре е и самото Попово да се сложи КПП за да се прекрати тази ужасна зараза .
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Ся тази учителка излезе хитра. Нали министър Велчев каза, който преподава онлайн обучение ще получи надница отгоре на заплатата си. ;) И защо масово почнаха сред ученици и учители да има УЖ болни. ПАРИ,, всичко е ПАРИ. И целта е да няма грамотни, образовани Българи, за да могат по лесно политици и мафия да ги манипулират и управляват.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига вече моля ви. Намерете да кажем един овчар заразен от сифилис. Ей това ще бъде новина. На всички ни дотегна тоя вирус
3
4
 
7
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Коронката обича учителките и избягва Лидл и заведенията ФактА!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като е заразена? Дреме им на хората. Никой не ви вярва . Всички сте за затвора
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не излезе ли Годжи да го обявява всяка сутрин, не се брои. Друго си е някой с мрачен поглед да каже, че еди кой си днес се изкашля 2 пъти, а пък друг го засърбяха задните частни от седене на чина... Изобщо тая учебна година явно няма да я има, направо да им печатат дипломите и да свършва шоуто