Вече петима са с COVID-19 в ДГ "Звездица" в Русе

Четири деца са дали положителни проби
24 сеп 2020 14:30, Ния Христова
7
Вече петима са с COVID-19 в ДГ "Звездица" в Русе
Снимка: БГНЕС
Петима са заразените в с COVID-19 в детската градина "Звездица" в Русе, съобщава "Монитор". Цяла група от детската градина беше поставена под карантина заради положителна проба на учителка. Общо 8 деца от групата са били тествани и 4 от тях са дали положителна проба.
 
Децата са на три години. Всички са в добро общо състояние и ще останат под домашна изолация. Учителката им също ще се лекува вкъщи.
 
Взети са проби и на още две от децата, които не са посещавали градината, но са братчета на деца от групата под карантина. Имали са оплаквания, но пробите им се оказали отрицателни.Засега под карантина са 27 души, от които 25 са деца. Тестването ще продължи, а децата от останалите три групи ще продължат да посещават градината.
 
Извършена е дезинфекция и се спазват всичките мерки, изисквани от здравните власти. Детската градина "Звездица" е първата в Русе и втората в областта, в която има установени случаи на коронавирус. 
 
На 2 септември бе регистрирано огнище в градината "Мечо Пух" в град Сливо поле. Първа 41-годишна чистачка даде положителна проба за заразата и след направените изследвания се други от персонала бяха диагностицирани с COVID-19, а също и деца. ЗДравните власти тогава затвориха детското заведение, но вече работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя куронавирус само в детски градини и училища, нещо ги е нагрочил горките. В банки, големи вериги магазини, аптеки.. не смее да припари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Смях! Щеше да е смешно ако не беше страшно защото така започват войни дори от дребни неща например депутатите да се сърдят на себе си за това че тяхната шефка и техния патрон премиера не носят маски но те трябвало да носят и за хората се отнася..
4
4
 
3
 
! Отговори
Смях! преди 3 години
айде стига глупости а ? НС може да заседават без маски, всички останали с маски на всякъде !!! Пълен смях !
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата да се избият, телата да се изгорят.
2
2
 
4
 
! Отговори
Данчо Попов преди 3 години
Като бебета на всички е бита ваксината БЦЖ, и кой е умрял или е болен от ковид 19?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
продажните медии спирка нямат ковидистерията да налагат но да не изгърмят и те к19 е