Случай на коронавирус и в детска ясла в Русе

58-годишна детегледачка е дала положителна проба
25 сеп 2020 12:35, Ния Христова
1
Случай на коронавирус и в детска ясла в Русе
Снимка: Pixabay
Установен е случай на коронавирус и в детска ясла в Русе. 58-годишна детегледачка от Ясла №15 е дала положителна проба за COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб, цитирани от в. Монитор.
 
Жената е била на работа последно на 21 септември в понеделник. Проявила е симптоми и сама решила да си направи PCR тест, който показал, че е позитивна за коронавирусната инфекция. Регионалната здравна инспекция е започнала епидемиологично проучване. Към момента под домашна изолация са поставени само децата от групата и персоналът, с които е детегледачката е била в контакт. Това са осем деца и трима възрастни. Заразената с COVID-19 жена се лекува вкъщи.
 
Установено е, че майка на едно от децата от градината "Звездица 2" е с COVID-19. Там цяла група меше поставена под карантина след установена коронавирусна инфекция при учителка. Майката е 33-годишна и е поставена под домашна изолация.
 
Яслата е второто детско заведение в Русе и третото в областта, в което е установен коронавирус. Първият случай е в градината "Мечо Пух" в град Сливо поле. Тя беше затворена в началото на септември, но вече работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
дг и дя преди 3 години
На хората не им се работи и искат да ги затворят пак без да мислят за последствията.