Ученици от Стара Загора и Казанлък с COVID-19

В гимназия "Ромен Ролан" има и заболял учител
25 сеп 2020 09:49, Красимир Ангелов
15
Ученици от Стара Загора и Казанлък с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Дванайсетокласник от Езикова гимназия "Ромен Ролан" – Стара Загора е заразен с коронавирус. Случаят е потвърден на 24 септември, съобщават от РЗИ.

Паралелката, в която учи, е поставена под домашна карантина на 20 септември, заради вече потвърден случай.

В същото учебно заведение е диагностициран с COVD-19 и преподавател, който е използвал лични предпазни средства и не е бил в пряк контакт с ученици и други представители на персонала.

Освен в Стара Загора, случай на заразен ученик е регистриран и в 7-и клас в Средно училище „Екзарх Антим I“ в Казанлък. В училището не се въвеждат допълнителни мерки, защото ученикът е под домашна карантина и не е посещавал учебни занятия.

Тримата новозаразени са в добро състояние и се лекуват в домашни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Трябваше до излизане на ваксината да се учи дистанционно, ваксината я чакат до края на годината!"А ти защо реши, че Ваксината (с главно В) ще реши и промени нещо? Реално.Ааа, да, чул си го от Бил Гейтс...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тримата новозаразени са в добро състояние и се лекуват в домашни условия".........Абе, каква е тая работа, като се заразиш от обикновен прозаичен грип винаги кихаш, кашляш, струполяваш се от висока температура, мускулни болки прочие, пък почти всички заразени с тоя страховит и опасен ковид се оказват "в добро състяние" и "без симптоми"... Ама пък е толкова значимо и обществено опасно, че бълват медийни публикации и новини за всеки конкретен случай.Странна работа.
13
0
 
1
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Кой вирус хващат тези PCR тестове? Дали става въпрос само за SARSCov-2 или за всеки от SARS вирусите - този от 2002 година в Китай, този от 2015 година в Торонто и дори някои от коронавирусите в прилепите, които още не са преминали в човешката популация. От сравнения на геноми и химически формули на инициализиращи праймери, инициализиращи полимеразите, се убеждавам все повече, че PCR тестът за SARSCov-2 може лесно да бъде подведен от друг коронавирус, например от SARSCov от 2002 година.
12
0
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Това ли е първата епидемия, или пандемия, в която масово по целия свят е заменен подходът и критерият за заболеваемост - положителни резултати от PCR тестове? А защо не приложим този подход и за другите възниквали инфекции досега: хреми, грипове и така нататък? Тогава ще открием още много вируси, които са латентни в нас, а ние просто продължаваме да живеем заедно с тях. Много ми се иска да има и проби за предишния коронавирус SARSCov от 2002 година, пък да видим дали тази епидемия е затихнала.
11
0
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
До Анонимен 8Този вирус го има навсякъде. Просто не са копнали и при продавачките. И там ще го намерят. Така ще бъде и при шлосерите, лекарите, монтьорите и къде ли още не. SARSCov-2 вече е навсякъде и дифузно разпределен. А разните му там щабове още продължават да се борят с разни клъстери, да правят провалящи се модели, да търсят нулеви пациенти, да улавят неуловимото...
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А що не броите останалите заразени и не карантинирате банки, магазини, офиси, поликлиники, болници и т.н., а?Щото не ви стиска, нали?Щото неграмотните управляващи нямат образованието за нищо и решиха, че там е най-удобно да правят евтините си циркове.Ако направите още веднъж жалкото и смешно дистанционно обучение, лично ще организирам де когото познавам за напускане на системата на образованието и преминаване към домашно обучение. Без друго дистанционното е такова. Но няма да има субсидии!
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ау, колко страшно! Цяло лято децата хайманосваха на тумби и заведения и дискотеки работеха на макс, сега тръгнаха на училище и, видиш ли ти, големи новини -имало заразени с някакъв пореден вирус.Баби с чували и пар цали, разкарайте се най-после. Циркът свърши, разберете. Не само в белия свят, но и тук ще се вдигнат вече хората, че стана нетърпима лъжата ви!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко заразени ученици и преподаватели а нито една продавачка досега!?
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте
6
3
 
7
 
! Отговори
School's out преди 3 години
Надявам се че вече имат отговор тия които питаха : Колко време ще им е нужно на учениците да разберат че ако кихнат в час - излизат във ваканция ...... Голямо кихане ще пада като дойде време за контролни и изпити....
5
5
 
9
 
! Отговори
До Вълчев преди 3 години
Не е ли крайно време учениците да преминат на дистанционно обучение?!!
4
5
 
9
 
! Отговори
бг преди 3 години
Предпочитам електронно обучение, вместо маски, изолатори, карантини и да ме задължават да правя тестове и всеки ден да им слушам колко паралелки били затворили. Явно, че нормална уч.година няма да има, поне допълнително да не побъркват деца, родители и учители.
3
8
 
13
 
! Отговори
Министре??? преди 3 години
Кога ли ще се усетят, че извършиха велика глупост със започването на учебната година присъствено!!! Трябваше до излизане на ваксината да се учи дистанционно, ваксината я чакат до края на годината!Сега като стане мазало по училищата ще се сетят, само че както всичко става в България - след дъжд качулка!Прекъснете присъственото обучение до излизане на ваксина, рискувате хиляди животи!
2
7
 
11
 
! Отговори
офф преди 3 години
Заразени без симптоми... Къв е проблема? Нямаше първа вълна,не си измисляйте втора!
1
10
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Очаквам влошаване за тримата и реанимация много скоро!