Петък - най-опасен за пътуване и рисков за катастрофи

Най-безопасно е в неделя, показва анализ на пътния травматизъм
Обновена: 26 сеп 2020 22:15 | 26 сеп 2020 22:10, Веселина Йорданова
20
Петък - най-опасен за пътуване и рисков за катастрофи
Снимка: БГНЕС

Най-много тежки пътни инциденти в България стават в петък, според анализ на пътния травматизъм за последните 10 години. 

Всяка година по над 1000 инцидента със загинали и ранени настъпват в последния работен ден от седмицата.

"Същевременно най-безопасният ден за пътуване според статистиката е неделя“, каза заместник-председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Анжелина Тотева.

По думите й има много причини за това, но със сигурност сред тях са умората и скоростта.

Хората често предприемат пътувания в петък, след края на работния ден и бързат да стигнат до мястото, което са избрали за своята почивка.

В неделя обикновено движението по междуградските пътища и магистрали също е интензивно, но инцидентите са съществено по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Заради: преди 3 години
Липсата на тези 600 милиона и правилното им приложение господин Тръмп процъфтяват няколко неща - наркотрафика, проституцията, религиозните ***, субкултурата и много други неща от които вие печелите, но общественият интерес губи много.
16
0
 
0
 
! Отговори
Щетите: преди 3 години
До момента възлизат на 20 милиарда лева!!!Тоест толкова ще трябват да бъде поправено направеното от вашите момчета!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Щетите: преди 3 години
https://youtu.be/wCDIYvFmgW8И докато някое ваше момченце господин Тръмп танцува пред пълния сейф с откраднатите пари няма какво да говорим. Weapon of choice: Crowbar!
14
0
 
0
 
! Отговори
Простата истина: преди 3 години
Простата истина Господин Тръмп е, че богатството на едни хора от ЦРУ и попълнените дупки в техния бюджет се градят върху кражба, нашата бедност, проституция, мизерия и ежедневен сблъсък за оцеляване. Сега може много да се поспори върху това, но за последните 70 години това което се случи в България не е прецедент. А навсякъде където се е случило има после един подпис: Шокова доктрина и ЦРУ.
13
0
 
0
 
! Отговори
Имам идея: преди 3 години
Да без проблем можем да ви осъдим и да върнете парите! Да някой може да не е толкова *** и да ги вкара в образованието където леко полеко да почнат да поправят свинщината ви. Обаче може ли да ми върнеш момичетата дето са вкарани в каналите за проституция поради липсата на образование и перспектива в гетото? Може ли да изтриеш тези 52 процента функционална неграмотност? Не можеш? Еми кво можеш тогава - да вземеш пистолета и да се правиш на каубой ли? Или да си пръснеш тъпата глезена американска .
12
0
 
0
 
! Отговори
Да се краде: преди 3 години
От държавен сектор публично образование не е нещо ново, но едни момчета просто печелят златната статуетка за най-откачени и страхливи крадливи . 600 милиона колко ли човешки съдби можеха да променят, а тези същите пари и тяхната липса колко ли хора вкараха в гетото!
11
0
 
1
 
! Отговори
Някой хора преди 3 години
Не им харесва да ги лекуват със собственото им лекарство? Още ли се опитвате да правите мръсни номерца коп.елен.ца?Те номерата на Локи нали знаете, че не вървят пред едни хора?
10
0
 
1
 
! Отговори
Цървули преди 3 години
По точно петък 13-ти, към 6 без 10.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желая ви успех с тоя другия които се интересува аз дали работя добре или не.Спроред това мнение няма такива докато е така желая ви успех слушаите хората а не мен аз мнение нямам чао
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И понеже тука му е мястото да вметна че съм с връзки на обувките случаи но или не ще му го докажа че според кодекса на труда някои неща при тоя не са вред колкото при мен гарантирам че целия съм редовен ако реши може дори в НАП да иде с връзки да гледа се мие една но едно ще запомни аз съм градил име и реноме не да бъде сринато а да се гради нагоре това че се мъкне с когото не трябва оня му дава акъл които няма дори за себе си сие лично негов проблем колкото пък какво съм и що съм аиде разбери
7
1
 
12
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Смятам да си купя две камери за кола и да ги монтирам ей така. Май-муната ли си какъв си, явно не караш нощем и не знаеш какво е! Турските ТИРове карат със 120 и нямам идея как би спрял, ако трябва? Можеш да ги познаеш по 1850те лампи. Днес всяка кола с лекота върви със 150 и нагоре, същото е и с камионите. При тях само ускорението и спирането са проблем. Караш с 90 и ТИРа те изпреварва-как става според тебе?
6
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не караите не после да винатякват вие сте с връзки.Искам да попитам връзките къде са като блъскам наравно с тях е това връзкилиса.Връзки са когато може и да не ходиш на работа дето се вика ако пожелаеш.А ти работиш за всичките и даже му правиш и услуги че го мислиш че е човек а то ще ти казва с връзки е време е да разберат какво значи да си връзкар които знае институции и нее глупав да няма мнение
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петък сеяните се прибират по родните си места, затова е така. До вчера каруца на чакъла, днес стар премиОм на "магистрала", няма как да стане
4
14
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 3Кои тирове карат със 120 бе мозък, те повечето коли не се движат с със 120
3
3
 
14
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
В България трябва да се кара само от най-опитния, защото няма един път като хората. Снощи трябваше да карам от София до Варна и след Севлиево е разкопано и нарязано платното. Нощем са оставили по една червена лампа, а има само едно платно. Няма никаква друга сигнализация и ТИРове карат със 110-120 в насрещното, на косъм се разминахме през камъни и пепел!! После има 15км огр 60/40 и разкопки след Търговище. Витиня-ремонти. Има поне 100 пъти огр 60, или 40, даже има 60 с крави-това не е главен път
2
2
 
14
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Таща е понеже петък тръгват "неделните шафиори". Във неделя те са разредени вече.
1
6
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Щото петък е ден на майстора, и на шофьора!11188