13 области избират кмет на частични местни избори

Това е първият вот у нас на фона на пандемията
27 сеп 2020 08:32, Петя Славова
4
13 области избират кмет на частични местни избори
Снимка: БГНЕС

Частични местни избори ще се проведат в 13 области на страната. Хората там ще избират кметове на кметства – в 19 населени места и за кметове на общините Стрелча и Септември. Това ще е първият вот у нас на фона на пандемията от COVID-19, който ще премине при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

В ямболското село Тенево кандидатите са трима. Издигнати са от ГЕРБ, партия Обединена социалдемокрация и независим кандидат, подкрепен от БСП.

Частични избори за кмет ще бъдат произведени и в две села в общините Момчилград и Ардино. Само една партия е издигнала свои кандидати. Изборите в двете села бяха насрочени, след като кметът на Брезен подаде оставка, а на Соколино беше назначен за заместник кмет на община Момчилград.

В общините Септември и Стрелча се стигна до частичния вот, след като досегашните кметове бяха предсрочно отстранени - в Септември заради доказан конфликт на интереси, а в Стрелча поради паралелно притежаване на частна фирма.

Оспорван избор се очаква в община Стрелча. Кандидатите за кмет там са трима. В надпреварата участва и досегашния кмет на общината.  В Септември изборът е предизвестен, тъй като кандидатът за кметския пост е един и това е съпругата на досегашния кмет.

Въпросът е дали това ще стане още на първия тур.

Днес избори за кмет се провеждат и в беловското село Аканджиево.

Там един срещу друг ще застанат кандидатите на БСП и на ГЕРБ.

От общинските избирателни комисии съобщават, че към момента няма доказани съществени сигнали за нарушения.

Гласуването ще става с маски, а секционните помещения ще се дезинфекцират на всеки час.

Полицейски екипи ще следят за спазването на обществения ред и необходимата дистанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по тв информация,те платените телевизии от герб,сега правят предавания за измисления вирус,чак студията им украсени с снимки да плашат народа,продажни телевизии ,явно милиони им дава да говорят на всеки полувин час за ковид
2
1
 
3
 
! Отговори
ДИЧО преди 3 години
Най-интересни са изборите в Септември.Чист феодализъм...
1
0
 
8
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
Защо до сега медиите Ни дума, Ни стон за тези избори ? Хиляди хора ще избират кметове всеки ден инфо за плеймейтки, "протести" , царици и певици ..............