Нов клас под карантина в Стара Загора заради COVID-19

Коронавирус е установен при гимназист в гимназия "Лубор Байер"
Обновена: 28 сеп 2020 16:19 | 28 сеп 2020 14:53, Красимир Ангелов
14
Нов клас под карантина в Стара Загора заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

Паралелка от професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Лубор Байер" е карантинирана заради положителен тест за COVID-19 на един от учениците, съобщават от РУ на МОН  в Стара Загора, цитирани от bTV.

Още по темата
Така гимназията стана поредното училище в областта, в което има карантинирани паралелки. От вторник миналата седмица във Второ основно училище "Паисий Хилендарски" в град Раднево под карантина са общо шестима педагози. Паралелки там не са карантинирани.

В гимназията с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" в Стара Загора, под карантина са три паралелки с четирима ученици и един учител с положителни PCR тестове. Извършена е дезинфекция, спазват се всички противоепидемични мерки.

С положителен тест за коронавирус от миналата седмица е и ученик от Средно училище "Иван Вазов". Паралелка деветокласници е под карантина.

Под карантина заради положителен PCR тест на десетокласник е и паралелка в Професионална гимназия по електротехника "Джон Атанасов".  

В професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък един ученик е с положителен тест в 11 А клас и класът е карантиниран. В основно училище село Гранит, Община Братя Даскалови, директорът е с положителен тест и не се налага карантиниране. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
възмутена преди 3 години
В Електрониката няма паралелка под карантина. Има контактно дете, на което не е направен тест и никой нищо не знае.Учениците учат във физкултурен салон, върху тенис масите !!!!!!Eто за каква карантина става въпрос. Нормално ли е?Децата се оплакват, че е адски горещо, а и прозорците не се отварят в този салон.Директора на това училище и директора на РЗИ трябва да се засрамят.Вашите деца учат ли върху тенис маси????
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До9, нещо си в грешка. В училищата не правят тестове. Тест се прави когато детето прояви симптоми и то по преценка на родителя, естествено това е за сметка на родителите. Има вариант и за безплатен тест, но процедурата е толкова абсурдна че по добре да си платиш. На училищата едвам им стигат бюджетите за дезинфекция та камо ли даимат пари за тестове
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълна о****ния, едните дистанционно, другите присъствено - абсолютен хаос. До кога така, 30 деца могат да се влачат 4 месеца едно подир друго. Зимата (като се застуди) всички влизат на едно място - кихат, кашлят. Чрез едно дете - ученик, възрастният става контактен с още 60-тина (възрастни), за каква изолация говорим?
8
2
 
0
 
! Отговори
... преди 3 години
До Коко и другия, дето отговаря,Защото в училищата правят тестове. Да се вдигне бройката и могат да преценят контактните. Карантина, родителите кучета ги яли. Ама ако в някоя верига направят: 1. ще трябва да карантинират целия персонал т.е. да затворят.тогава и без това развалените продукти на прИмоция ще замиришат още повече. 2. Няма как да хванат контактните лица. Пък маските... ах тези маски
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кокооо , децата са с часове задено, къде с маски къде без. никой не контролира. В магазина колко седиш, 15 минути и излизаш. Носиш си маската, другите носят.....ени куешчън
6
1
 
2
 
! Отговори
до коко преди 3 години
сам сиси отговорил, Децата цяло лято играеха Вън на открито, схвана ли. А в големите магазини друже си ходят с маски хората, ти ако си ковдебил може и да не слагаш явно.
5
5
 
1
 
! Отговори
коко преди 3 години
Защо ли в големите вериги, където влизат всякакви няма заразени , а само в училищата /децата цяло лято си играеха навън и нямаше зарази/. защото там ви е най-лесно.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а кухото министърче всеки ден ни убеждава как всичко е шампанско и рози. Той чака ковид болните и грипавите да се изравнят
3
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Знам за три паралелки в София, които са карантина от петък насам и са в различни училища и никъде не излиза информация за това.
2
13
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Като един от най-простите градове в една от най-простите бели държави, Стара Загора е вече шампион-развъдник на вируса. Хигиена и спазване на мерки от съгражданите ми - хаха! Половината град вече изкара/кара вируса, училищата само изваждат наяве това.
1
1
 
9
 
! Отговори
какво е ? преди 3 години
Какво е крайна дезинфекция?имали начална ?