Стартира ремонт на Сарайския мост в Русе

Спират движението на автомобили и пешеходци
28 сеп 2020 09:52, Петя Славова
3
Стартира ремонт на Сарайския мост в Русе
Снимка: Кадър, БНТ

Днес в Русе спират движението на автомобили и пешеходци по Сарайския мост. Започва ремонт на пътното съоръжение, който се очаква да приключи до 4 месеца, обясни заместник-кметът Магдалина Илиева.

Ремонтът е наложителен, тъй като още през 2004 година са установени компрометирани участъци по носещите елементи на конструкцията. Тогава е направено подпиране на моста с метални ферми, но без цялостен ремонт.

"Ремонтът включва изграждане на ново осветление, водоотвеждане на водите от пътното платно, подмяна на каналната мрежа, нови тротоарни крила и най-основното е подмяна на носещите герберови греди в компрометирания участък", обясни пред БНТ Илиева.

В момента мостът не е опасен. За времето на ремонтните работи е въведена нова организация на движението с обходни маршрути.

За автомобилния трафик има алтернативен маршрут. Транспортните средства ще имат достъп до единия и до другия край на моста. Създаден е и график за градския транспорт с конкретни линии и конкретни часове на тръгване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Венци преди 3 години
Никакъв алтернативен маршрут няма. Може през Метро, но от там много се обикаля. Ако е за ден два няма проблем, но 4 месеца са много а и там пътя също е в ремонт
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е щом ще сменят герберовите греди, значи си емало байката!