Русия е сред 10-те страни, от които посрещаме най-много туристи

Николова: Пазарът е важен за развитието на туризма ни
29 сеп 2020 17:15, Анисия Иванова
23
Русия е сред 10-те страни, от които посрещаме най-много туристи
Снимка: БГНЕС

Пазар Русия е важен за развитието на туристическия ни отрасъл. Той се нарежда сред водещите 10 страни, от които годишно България посреща най-много посетители, заяви вицепремиерът Марияна Николова, цитирана от Министерството на туризма.

Министърът проведе работна среща с Алтай Юксел и Румяна Юксел, ръководство на туроператорска фирма "Аква Тур БГ" ООД. Компанията работи основно с организиране на пътувания от и до Русия и затова фокус в дискусията бе възможността за насърчаван на посещенията на този пазар.

Николова посочи още, че важно условие за увеличаване на броя на пътуванията е издаването на визите. Министерството на туризма съвместно с Министерството на външните работи успяхме да въведем облекчения в процедурите за отпечатването им, каза министър Николова. И уточни, че целта е те да се издават в много кратки срокове поради интереса на руските граждани към т.нар. "last minute” почивки.

Представителите на компанията коментираха, че този въпрос е ключов и по-лесното и бързо издаване ще допринесе много за увеличаване на пътуванията между двете страни.

Към днешна дата остава да възстановим туристическите посещения с Русия, работим последователно и приоритетно, за да го постигнем и вярвам ще се случи максимално скоро, каза още вицепремиерът.

Тя представи част от мерките, които правителството предприе за облекчаване на работата на бизнеса и за подпомагането му за преодоляване на последиците от разпространението на коронавируса.  

Представителите на туроператора поставиха въпроса за качеството на предлаганите туристически услуги и ол инклузив пакетите. Бяха коментирани добри практики при предлагането на ол инклузив системата, както и възможностите да се разработят по-подробни изискванията за предлагането му от местата за настаняване. Министър Николова обясни, че в момента, със сътрудничеството на професионалните гимназии, се разработва национално меню. Очакваме по този начин да повишим качеството на услугата и да допринесем за популяризиране на кулинарните богатства на страната, коментира още вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е сред 10-те страни значи е десета, иначе заглавието което трябва да наблегне на значимостта на Русия за васала България щеше да е друго.
20
0
 
4
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
"Парите не миришат" е казал император Веспасиян, по повод на платените обществени тоалетни в Рим.От някои коментари се носи подобна миризма.
19
3
 
3
 
! Отговори
радваите се и на тез преди 3 години
До АМИ , ПРАВИЛНО! Не лъжи ,не ходим заради мутри и проституция,заради лошо обслуцване и мръсотия.Това в Гърция го няма.Оверете си часовника господа Андрешковци.Колкото до туристите едва ли им предлагате нещо бесплатно
18
9
 
5
 
! Отговори
Какъв пазар? преди 3 години
Рублата малко навлезе в режимче на "свободно падане" спрямо долара и еврото, а по-точно е в тройката на най-зле представящите се валути спрямо долара от началото на годината. Поредният величав успех на Вовата. Та какъв щял да бъде бурният наплив от платежоспособни руски туристи?
17
4
 
9
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
До 17, ами ще купуват , защото имат пари, няма да чакат тебе, БЕДНЯКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглите колхозници и дуняши искат на морето да им се говори на Руски !!! смятат ,че сме длъжни ! ,чк жалби пишат ,че някой от обслужването не говорел руски - Егати нахалството . По кой Закон имат право да купуват имоти в България ? - Незаконно е !Я Гешев да поразрови и да ги разкара !
15
12
 
6
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ЗАТОВА НЕ ХОДЯ НА НАШЕТО МОРЕ!ПИСНАЛО МИ Е ОТ ТИЯ РУСКИ ***--С ПРЕТЕНЦИИ И ФАЛШИВО ПИЯНСКО САМОЧУВСТВИЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААКОМШУЛУКА И ГРЕКО СА МИ НАЙ-МИЛИ СЕГА....ХА,ХА,ХААААААААА...
14
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рашките са Изключително Неприятни ,па с претенции,па надменни, а миришат на вкиснато тази година една рецепционистка в Поморие ми каза - работя само ,защото рашките не дойдоха , не мога да ги понасям.Лошото е ,че са изкупили Много - Цяла Камчия, Поморие,Несебър,Созопол - Ужас !
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пазар Русия е важен за развитието на туристическия ни отрасъл. Той се нарежда сред водещите 10 страни, от които годишно България посреща най-много посетители"-----------------------------------Тези изречения не са написани на български. Не се разбира. Преведете!
12
5
 
11
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Защо сте против руснаците ?!Та нали руснака Горбачов ви освободи последния път ?Та нали руснаците спасяваха последните слаби турсезони на мутрата бай *** ?Та нали руснаците купиха некачествените апартаменти на мутретата по черноморието ?
11
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни трябват.
10
7
 
6
 
! Отговори
чърчил курцог марлбо преди 3 години
До Анонимен1 "Тези не са туристи, а окупатори" Англичаните не са окупатори. Те са Господари на аборигени от слънчев бряг
9
11
 
17
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Прекрасни хора са руснаците, братски народ, държат на семейните ценности и хетеросек.суалните практики ! Затова ми се иска един ден да станем част от Русия, така или иначе заради демографския срив, България няма да я има на картата до 20-30 години, по-добре братска Русия, отколкото Турция и ислямизация на земите ни !!!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали Путин е готов да остъкли черноморието ни заради НАТО'вските военни бази !!!
7
13
 
9
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
Многото руски туристи алкохолици по нашето черноморие, са една от причините по- малко българи да ходят на море у нас. Сигурен съм, че и без тях, туристическия бранш ще преживее и ще има по- малко дразнители за нас а може и да започнат да ни посрещат по- добре в ресторантите и хотелите там.
6
9
 
14
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания на братския руски народ ! Прекрасни хора !
5
6
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
А броят ли и "туристите"дито тровиха Емилиян Г.
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по-малко от тези, толкова по-добре
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е и най-спинозната държава извън Африка. Внасят го у нас.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туризма между държавите нещо не се връзва с корона вируса.