29 души от хоспис в Търговище са с коронавирус

Хората не проявяват характерните за заразата симптоми
30 сеп 2020 08:52, Петя Славова
9
29 души от хоспис в Търговище са с коронавирус
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Огнище на COVID-19 в хоспис в Търговище. Общо 29 души са диагностицирани с коронавирус, съобщава БНТ.

Останалите потребители са под карантина. Те са консултирани с инфекционист, който е назначил профилактична терапия, въпреки че не проявяват характерните за заразата симптоми.

Още по темата

Достъпът и свижданията до дома за възрастни хора са забранени, взети са всички мерки за безопасност, като персоналът е със защитни облекла и шлемове, съобщи Митко Стайков, областен управител на Търговище.

По думите му, ситуацията с разпространението на заразата се усложнява заради ръста на заболели през последните дни.

Общо 38 са домуващите в хосписа, персоналът е 17 души. Наложена е карантина, издадено е предписание за прилагане на противоепидемични мерки, съобщи представител на РЗИ-Търговище.

В болницата в Търговище има преобразувани легла, които могат да поемат болни от COVID-19. Ангажимент има и общинската болница в Омуртаг, която е сключила договор с РЗОК.

Двама ученика от област Търговище са с коронавирус. Те вече са преминали към дистанционна форма на обучение. В добро общо здравословно състояние са, нямат оплаквания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че се отрича проблема не значи, че не съществува. Проблем има и колкото повече хора го разберат и почнат да спазват нещата толкова по бързо ще се отървем
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В местните новини до момента, почти обяд, няма нито дума за пламнал хоспис. Вярно, че градчето е комунистическо, че инфо не се изнася много- много (по стара традиция), ама чак никъде да не е отразено...
7
2
 
1
 
! Отговори
офф преди 3 години
Имат нещо в носа си, което с нищо не им пречи. Няма друга болест като К19 -Болен без симптоми! След 14 дни ще ги обявят за излекувани без лечение ! :) :)
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсимптомноста е мит.За нашите ширини, по точен е термина, изкарване на крак. Но много обичат термина по медии. Дори в едина и съща с водка, от началото на учебната година, ученик след у-ще се почувствал зле, и отишъл на тест, но в края задължително утвърдиха, че бил безсимптомен.Няма начин да размножиш вируса, и тялото да не реагира.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не кашлям, не кихам, не ме боли гърло, нямам хрема, задух, температура... - УЖАС, имам всички симптоми на безсимптомното протичане на коронавируса!!!!!!!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е. "болни" са, но на практика нищо им няма! Какъв ШОК, какъв УЖАС!
3
3
 
6
 
! Отговори
днес преди 3 години
Еееех очернихте и малкия град,нищо пишете си,нали хляб трябва да ядете...
2
5
 
5
 
! Отговори
Това е фейк нюз преди 3 години
К19 е измамата на века това е конспирация измислена от бил гейтс и масоните за да чипират и контролират тотално всеки човек по света ! не се ваксинирайте и не взимайна чипа белега на звяра ! Търсете помощ и се молете на Бог защото това е апокалипсисът описан от библията !
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени ама не знаелихахахахаТова вече е подигравка