Проверяват сигнал за мъртва риба в Марица край Хасково

Взети са проби от реката при помпена станция "Черногорово"
30 сеп 2020 17:00, Анисия Иванова
12
Проверяват сигнал за мъртва риба в Марица край Хасково
Снимка: БГНЕС

Експерти от РИОСВ-Хасково съвместно с Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" - Пловдив и Регионална лаборатория - Хасково извършиха проверки по сигнали за умряла риба в река Марица в землището на Димитровград, съобщиха от екоинспекцията.

Проверките са направени на 26 и на 28 септември. По време на огледите в участък от реката над помпена станция "Черногорово" на торовия завод "Неохим" АД е било установено наличие на малко количество предимно маломерни и няколко по-едри екземпляра умрели риби, задържани до брега между водорасли и водна леща.

Участъкът се намира под заустванията на колекторите на "Неохим", уточняват от РИОСВ - Хасково. Извършени са били проверки и в "Неохим", където от миналата седмица се извършват дейности по пускане на основните производства в експлоатация след приключилия годишен капитален ремонт.

Взети са били проби от реката при помпена станция "Черногорово", преди Северен колектор на "Неохим" АД, както и от Северен и Отвеждащ колектор на "Неохим", които ще бъдат изследвани в лабораторни условия. Резултатите от пробите ще бъдат готови в най-кратките технологично възможни срокове, уверяват от екоинспекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, всички комунистически креатури, аеци, маеци, нефтохими, тецове, неохими да се рутят и да почваме да се развиваме като европейците. Тези индустриални копптори са отровни за природата, икономиката, човека и рибите, булдозерите да идват!
8
1
 
5
 
! Отговори
Димитровградски преди 3 години
Виновен за това е Неохим, в отдел Строителство работи организирана престъпна група - начело с Красимир Минев, Ивайло Табаков, Слави Бахчеджиев, Иво Бобчев и Пламен Ангелов. Очаквайте екологична катастрофа в Димитровград
7
0
 
7
 
! Отговори
Марица край Хасково? преди 3 години
Тая география за нищо я нямате,все едно Дунав край В Търново .
6
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
РЕКА МАРИЦА Е ИДЕАЛНА ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ВСЯКАКЪВ ВИД ОТРОВИ, ЗАЩОТО СЕ ВЛИВА В МОРЕТО!!!ВЪВ ИНДИЯ ИМАТ НЕ ЕДНА РЕКА ИЗЦЯЛО СЪС ЧЕРЕН ЦВЯТ ЗАЩОТО В НЕЯ СИ ИЗХВЪРЛЯТ ТОКСИЧНИТЕ ОТПАДЪЦИ
5
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Когато отровиха кравите на един стопанин, на същото това място, министър ,,ревизоро" или ,,язовиро" или както и да е, лесно беше купен за да прикрие истината за отровата съвместно с РИОСВ-Хасково. А отровата е от Неохим. Но те плащат добре и си пускат отровите, а министъра и още някои чиновници си богатеят. Каква полза, че в Европа някои си пее ,,върховенство на закона"?
4
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименНЕ е на всяка статия,бачинката!!!!!..САМО тук-таме.и обикновено влизам тук през ден..А че има интересни статии за коментиране,вината не е моя!ТУК долу пише:-"Напиши коментар".просто изпълнявам призива...а ти мисли преди да нападнеш някого!
3
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
сега ще напиша нещо,което ще накара много от вас дапобеснеят:-Хомо Сапиенса НЕ ТРЯБВАШЕ да излиза от пещерата!!!!!Защото ВСИЧКО,което той прави след това "събитие", е насочено САМО СРЕЩУ него....но слава Богу,НЕ АЗ определям нещата.../нито пък вие!../
2
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ще гонят Михаля.Ако е имало изпускане на отрови в Марица преди ден-два,те до сега са се оттекли на стотина километра от "местопрестъплението"..а и тая декларация:-"Резултатите от пробите ще бъдат готови в най-кратките технологично възможни срокове" говори,че нито има некакви срокове,нито ще бъдат спазени.Изобщо:-"МИЖИ ДА ТЕ ЛЪЖА!"...Е,вероятно ще се поразфърлят некоя и друга пачки..Но такъв е "закона" в Територията"
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей , с каква динамика се развиват събитията !Скоро очаквайте река Марица ,край София !Колко му е ?!?Нерде Хасково ,нерде ...София !!