Ученици създадоха гвардейски оркестър в Казанлък

Идеята за инициативата е още от преди три години
1 окт 2020 00:00, Ния Христова
4
 
Ученици от професионалната гимназия "Иван Хаджигенов" в Казанлък облякоха гвардейски униформи по повод създаването на първия ученически гвардейски отряд в областта. А днес беше първата генерална репетиция на създадения към него гвардейски оркестър.
 
Инициативата за създаването на гвардейският отряд възниква преди 3 години. От днес той вече е факт. Пътят от създаването му до първата генерална репетиция е бил изпълнен с трудности.
 
"Много труд, много усилия, много мотивация на децата, защото в едно техническо училище много трудно се получават нещата в съвременния свят. И ние се опитваме да възпитаваме един различен светоглед", коментира директорът на професионална гимназия "Иван Хаджигенов" Мариана Демирева пред Bulgaria ON AIR.
 
Репетициите са изключително интересни за децата. Самите те казват, че за тях е привилегия да носят гвардейската униформа.
 
"Страхотно е чувството. Това, да си сред всички тези хора и да имаш привлиегията да участваш в цялото това представяне е просто страхотно", споделят още децата.
 
Гвардейският отряд е част от Сдружението "Национална ученическа гвардия" и е първият не само в Казанлък, но и в цялата област.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Fil преди 3 години
Голямо браво!
1
1
 
2
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
РОДОЛЮБИВО !!!