Битката с коронавируса при запълнени болнични отделения

Критично малко са екипите на Спешна помощ в София
20 окт 2020 19:38, Петя Славова
34

 Битката на г-н Енев за живота на родителите му започва преди няколко дни, когато майка му дава положителен за COVID-тест. Само за ден състоянието ѝ, както и това на съпругът ѝ се влошава, и синът им вика Спешна помощ.

"Влизат при тях двамата, докторът преглежда майка ми, качват я нея в линейката, но баща ми, понеже е в безпомощно състояние, благодарение на COVID-19, а и той е с придружаващо заболяване, той е неадекватен и казва: "Не, аз ще остана да си умра вкъщи. И докторът му подава един лист да се подпише, че той иска да си умре вкъщи. Искам да питам как може да го оставят вкъщи", попита Веселин Енев.

Още по темата

Говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска коментира, че екипът на Спешна помощ е молил мъжа да го закарат до болницата, но той категорично е отказал и се е подписал, че не желае в болница.

Още същата вечер, в която екипът на Спешна помощ е откарал възрастната жена за хоспитализиране, синът на инфектираните получава обаждане, че връщат мaйка му обратно обратно у дома, защото Ковид-отделенията са препълнени и няма къде да я настанят.

"В момента не е имало свободно легло, малко по-късно се е освободило", коментира Сунгарска.

Г-н Енев не се съгласява да я върнат вкъщи и малко след това жената е настанена в "Пета градска болница". След още един ден състоянието на баща му обаче, става критично и Веселин отново звъни на Спешна помощ. Налага се да чака.

"В 06:40 им се обадихме, отидох, разбих вратата, защото той не можеше да си отключи вратата, човекът се облече и стоеше на едно столче. 2 часа и половина и умря там, докато чакаме "Бърза помощ", каза Веселин.

Човекът издъхва на място и при пристигането си екипът на "Спешна помощ констатира смъртта. Оказва се, че между 12 и 18 екипа на "Спешна помощ работят за цялата територия на София, която е население над 1 милион в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самохвалствата на борисов доведоха до тукСправяме се наи добре и умираш докато доиде линеика , ако пьк доиде няма каде да те настанят
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано поне старата жена се оправи.
27
0
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Това в каква връзка го пишеш??Че ако са парамедици, нямаше да позволят на дядото, Бог да го прости, да си остане в къщи ли?Бабата е отишла в болница, все пак,нали?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко бързо се разпространява вируса, а в същото времековидиотите горят маски на площада.Единственото, което може да помогне за оцеляване на старите и болни хора.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отказ от лечение срещу подпис си е отказ от лечение.Ама г-н Енев не е реагирал навреме,сега му е мъчно.Моите съболезнования,но старият му баща си е имал своите съображения, когато е отказал болнично лечение.Ако е бил толкова неадекватен,още вечерта синът му е щял да го оцени и да настоява за болнично лечение, а не да си тръгне.Просто заболяването протича подмолно.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синът настанил в болница майка си. О. к.Защо същата вечер не е настоявал и баща му да бъде настанен? А е трябвало. После разбивал врататаС тоя КОВИД шега не бива.Пипне ли те- не прощава.Мангърът предупреди за ,, сухите съчки,,
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видими резултати
22
1
 
3
 
! Отговори
Учудена преди 3 години
Къде в Западна Европа, Северна Америка и т.н. има лекари в линейките? Никъде!Лекарите са в спешните отеления, където им е мястото. В линейките са парамедици, обучени да стабилизират пациента до транспортирането му в болница. Защо в България, никой не желае да взаимста от доказалите се добри практики, поне в това отношение, но безумието явно никога няма да приключи... Въпросът е защо?
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да ни е страх от вируса, а от здравната ни система, която е пълен провал! Стигнеш ли до болница и настинка да е, шансовете намаляват!
20
5
 
1
 
! Отговори
стига преди 3 години
стига лъжи!!!Измамата на всички времена!!!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментар в "Референдум"по БНТ,студенти трябва да учат дистанционно,ама иначе могат свободно да ходят на дискотеки и чалготеки! Малоумието е пълно!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки който не може да бъде лекуван в болнично заведение е добре дошъл в Банкя на гости в домът на даваният за"пример"Толуп!
17
0
 
0
 
! Отговори
Bebok преди 3 години
Ще се мре! Купувайте парцели на гробища!Това ще е инвестиция през следващи 50 години.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението в сф наистина става зле, но на хората им е майтап.Лошото, че зимата тепърва идва.Не можах да се прехвърля онлайн да работя иначе бих се махнал.Много приятели се махнаха.При епидемии - големите градове винаги са най-опасни.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъчката се покри като мъгла в Самоков. Бочката предава дистанционно по Фац-$-Бус. Държава на автопилот. БГ 2021. Четвъртото правителство на другаря Бойко Борисов ще сложи нещата в ред
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можа ли господина да изключи телевизора, както някои Мангъристи съветваха в началото, та вирусът да изчезне ....
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце само лекар не е бил послвдните 10 години. Време му е, ама то за това не става с биене в гърдите и говорене на "народен" език.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При сегашното безхаберие е въпрос на време е такива истории да станат все по-чести.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой вирус, какви болни? Не съм пускал ТВ една година. Някой ще ми каже ли?
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре образовани деца сирачета, отколкото необразовани мамини синчета.