Какви са новите ограничения в Пловдив заради COVID-19?

Градът връща част от ограничителните мерки
20 окт 2020 09:05, Ния Христова
11
Какви са новите ограничения в Пловдив заради COVID-19?
Снимка: БГНЕС
Пловдив връща част от ограничителните мерки. Това се прави в опит да се справи с нарастващия брой на заболели от COVID-19. Решението беше взето от местните власти, а от днес започват масови проверки за носене на маски.
 
"При покачващия се брой на положителни проби и запълващите се болнични заведения категорично считам, че акцентът трябва да бъде към завишаване на контрола.", заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева пред Нова ТВ.
 
"Мерките не се спазват, затова върнахме и пропусквателния режим – в големите хипермаркети за хранителни и нехранителни стоки ще се допускат до 100 души, с дистанция между тях и задължително носене на маски", каза още тя.
 
"Ако всички ние като общество осъзнаем, че от нас зависи, отговорни сме и спазваме най-елементарната мярка в цяла Европа – носенето на маска, смятам, че ще имаме ефект още следващата седмица", допълни Каназирева.
 
По думите й в пловдивските болници вече над 200 души са хоспитализирани, а отделените легла към момента са 300.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Дража Вълчева №2 преди 3 години
Кога ли ще *** тепетата и стане министър на просветата?
8
4
 
3
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Пландемията и нагнетяването на ужасяващи лъжи ще секнат внезапно, изведнъж, яко, рязко, с невиждана ярост и с 200 в момента в който преизберат Тръмп. Тогава и на форумния туземен грантаджия ще му секнат центотовете и ви гарантирам че ще почне да пише протръмповски дитирамби с усърдието на фурнаджийска лопата.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А то имало мерки ли сега разбрахме
6
8
 
11
 
! Отговори
Misira преди 3 години
Данчето ми е съседна и през ден и смазвам тръбите. Снощи такава хубава бибка ми направи, че и се измаах на бретона от кеф. Голяма е палавница.
5
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Значи в дискотеката може 1000 човека, в магазина не може. Никакви логични действия няма от тази...
4
0
 
14
 
! Отговори
ами преди 3 години
Тази не беше ли срещу герб на местните избори,атакуваше Славчо,Тотев и сие колко са били корумпирани, за ширещата се партизанщина и некадърност и накрая кацна на поста областен на Пловдив по предложение на герб.Какъв *** трябва да си,за да излизаш пред избирателите си на които си говорила с отвращание за герб и след това да приемеш пост от тези "некадърници"?
3
7
 
12
 
! Отговори
увеличете леглата преди 3 години
Не тормозете хората а разкривайте нови ковид отделения!!!
2
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път вмениха основната тежест на гражданите и бизнеса вместо да спрат децата от седми клас нагоре от присъствена форма на обучение. Псевдо мерки, само на хартия.
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овцата Здравка Каназирева не може да върже две приказки, но ограничения налага