Лекари и две бебета болни от COVID-19, няма кой да ги лекува

Над 80 пациенти са настанени в болницата в Шумен
20 окт 2020 08:58, Нели Христова
27
Лекари и две бебета болни от COVID-19, няма кой да ги лекува
Снимка: БГНЕС

Критичната ситуация в Шуменската болница не е преодоляна, въпреки че лечебното заведение има възможност да открие още легла за пациенти с коронавирус. Големият проблем е, че липсват медици, които да лекуват увеличаващия се брой на пациенти. Сред тях са и лекари.

Над 80 пациенти с доказан коронавирус има в момента в болницата. Сред пациентите има и бебета. Обособени са три големи и два по-малки центъра за лечение на инфекцията.

Единственото ни затруднение е откъм персонал - над 50 сестри са ангажирани с обслужване само на ковид пациенти, обясни пред БНТ д-р Димитър Костов, директор на МБАЛ-Шумен.

Той обясни, че засега медици от други лечебни заведения не откликват на призива за помощ.

Има обаче колаборация с Варненската болница и четирима пациенти вече са отпътували за лечение там. Това е аварийният ни план, обясни директорът. Нямаме липса на предпазни средства, категоричен е д-р Костов.

Ние сме нещо като "Пирогов" в Шумен, защото сме единствената болница в областта, която приема спешни пациенти, допълни той.

По думите му, има вариант за пренасочване на пациенти с други заболявания към болницата в Нови пазар, но капацитетът на здравното заведение там е малък. Освен това, Шуменската болница приема основно спешни пациенти при които няма вариант за пренасочване към друга болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
ответен удар преди 3 години
До коментар 23. - една - - - не става ли реч за Шумен тука....Не , че Търговище е далеч!!!
23
1
 
4
 
! Отговори
Икономиста ББ преди 3 години
Раздава пари където му се стори , че ще има най голям чалъм да се похвали ,ама като наистина му потрябват пари ще им празен чувал и пръст у ......а като мине пандемията младите ще си плюят здраво на петите защото на никой не му се ще да връща пари ,данъците ще станат чудовищни ,косвеното дране ще се утрои и така ще се пълни хазната и ще се връща парата ...пенсиите които ги получава ще има да ги пс.....ва....защото парите няма да ги има 1
22
1
 
6
 
! Отговори
Една преди 3 години
Да командироват доктори от Правителствената болница в Търговище! Без това в София най-много болници има, ще се справят!
21
0
 
6
 
! Отговори
До Иван преди 3 години
Иване , въпроса ти е реторичен - не се предприемат ограничителни мерки, за да може краля Слънце да си пълни чекмеджетата с пачки и кюлчета. Ако се въведат мерки бизнеса ще колабира и няма да му се отчита, кратко и ясно.
20
2
 
0
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Пландемията и нагнетяването на ужасяващи лъжи ще секнат внезапно, изведнъж, яко, рязко, с невиждана ярост и с 200 в момента в който преизберат Тръмп. Тогава и на форумния туземен грантаджия ще му секнат центотовете и ви гарантирам че ще почне да пише протръмповски дитирамби с усърдието на фурнаджийска лопата.
19
1
 
13
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Защо не се предприемат ограничителни мерки ? Какво ще стане след месец ? *** мисли, че вируса го няма, и не му дреме !
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18 Не мога да разбера толкова ли сте глупави или само се правите на такива. Кой ви е казал, че децата не се разболяват? Напротив, разболяват се, но вероятността от смъртен изход при тях е много малка. Да го кажем така, ако при възрастните на 100 заболели умират един или двама, то при децата на 100 000 ще умре едно. Но ако това едно е твоето, изобщо няма да те грее статистиката, че другите 99 999 са оживяли.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзЛекарите лекуващи Ковид пациенти да лекуват и останалите и тогава да стане още "по-забавно". Според теб лекар УНГ, може да прави и операция на сърце, стави и т.н., нали? Малко ум се иска бе хора помислете и след това пишете. Щом толкова много знаете идете вие лекувайте болните от ковид нали всеки е лекар, професор и какво ли не в тази държава....
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбирам, нали твърдяха че бебетата и децата не боледуват, само били заразоносители! Защо тогава има бебенца в болница?Дано бързо се оправят дечицата, но не е ли редно да бъдем осведомени ако има опасност за децата?
15
1
 
12
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 години
До ВасилПоразходи се до болницата в Шумен и сам ще видиш какви са видимите резултати! Тогава може и да повярвате най - накрая
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам тая статия е феик - бацо каза , справяме се наи добре в цяла европа с пандемиятаБацо ли льже или лекарите в тая болница , че няма кои да полага грижи за болните
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стуацията е много зле в Шумен и въпреки всичко нашият "умен" народ продължава да не вярва, че такъв вирус същестува. Събудете се хора, докато не е станало много късно, докато вие не се окажете положителни и ви се откаже лечение, за това че няма кой да ви лекува в болниците. Пазете както себе си така и околните, бъдете поне малко отговорни!
12
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ами останалите болни кой ги лекува? Или вече има само една болест - ковид 19?
11
3
 
8
 
! Отговори
Чакай малко преди 3 години
Бебета с ковид лекуват? От какво, какви са им симптомите? Нещо пак се вкарахте в дисонанс!
10
7
 
24
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
Многократният допир до здравната система ни е научило едно : Докторите се интересуват от клиничната пътека , а не от здравето на пациента.Санитарки и сестри не обслужват пациенти - човек трябва сам да оргнизира грижата за пациента.Плащаш си на жена или се грижиш сам за болния.Материална база няма - чаршафи , чашки ,панички, памперси купуваш и предоставяш сам.И без Ковид19 персонал няма....
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Някой можем и си ги правим. Други ге*ве като тебе реват за Истанбулската конвенция за да си ги осиновят.
8
1
 
12
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Всъщност COVID-19 лекува ли се?!
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още вярвайте на тия които внушават че няма вирус. Над 1 милион българи не вярват, че има такъв вирус. Всичко било световна конспирация според тъ.пъ.нари.те. Бил Гейтс и Сорос внушавали че има такъв вирус и какви ли не глупости се изговориха от лакеите на Москва.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали колкото е по-млад организма, толкова по-леко го кара? Защо бебетата са в болница? Нали беше безопасно за децата ни? Даже Мангъров съветваше не просто да не се пазим, ами направо доброволно да се заразяваме!Я сега да кажете кое е истина, че нещо почеа да ни писва от разнопосочните ви мнения.
5
1
 
13
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Боко да тръгне с джипката ,да стяга болниците!!!