Маските задължителни и на открито, слагаме ги от 22 октомври

Очакваме намаляване на заболяваемостта, заяви Костадин Ангелов
Обновена: 20 окт 2020 17:27 | 20 окт 2020 17:26, Петя Славова
887
Маските задължителни и на открито, слагаме ги от 22 октомври
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов потвърди, че става задължително носенето на маски и на открито.

Още по темата

"Обсъдихме плюсовете и минусите. Очакваме намаляване на заболеваемостта, ако се спазват стриктно мерките. Ще дадем един ден възможност на хората, за да се снабдят с маски. От четвъртък маските на открито ще са задължителни за всички. Преследваме медицински цели", обяви на брифинг в Ловеч министър Ангелов.

Целта на мярката е да се намалили броя на заразените граждани. Той отбеляза, че с въвеждането ѝ се пазят и българските медици.

Той увери, че продължава активният контрол на всички обществени места за спазването на мерките, свързани с коронавируса. "Ситуацията в Ловешко е контролирана, макар че за последните 2 седмици имаме нарастване на заболеваемостта. Проверихме готовността на лечебните заведения - 6 болници са пряко ангажирани с лечение на пациенти с Ковид-симптоматика", добави здравният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


887
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
784
2
 
2
 
! Отговори
K преди 3 години
Затваряй !!!
783
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пич, гъбички по кожата се развиват и от алергия към някои видове тъкани. Аз получих същото около устните, носа и под брадичката докато бях в самолета с маска над 1 час. Хигиената няма нищо общо!
782
3
 
6
 
! Отговори
ВНВ V преди 3 години
ДОВЕЧЕРА НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ЩЕ СЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО В БЪЛГАРИЯ!!! НЕКА ДА НАПРАВИМ КЛАДА ОТ ПАРЦАЛИТЕ НА ХУНТАТА!!!
781
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако видите списъка с държави, от които може да влезете в България без PCR тест и без карантина ще ви стане ясно, че вината за увеличените бройки не е у българските граждани, а у управляващите, които допуснаха на територията на страната ни граждани от рискови страни. А сега ни налагат идиотските практики на съседите ни за носене на маски на открито. Какъв е смисълът?!!! Разходете се в центъра на София. Пълно е с туристи и то от рискови страни!
780
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задачка за "ти ли ше ми кажеш да ли да нося маска"еН участника с маски. всяка маска с коефициент на предпазване 85%, времето на задържане на киханото във въздуха 8 часа.Участниците в задачката се разминават на всеки 5 минут цял ден. Един от всички е заразен. В задачата се пита колко требе да си про-з за да не носиш маска, ако знаеш или не знаеш че си заразоносител?
779
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато вентилаторът се омаже яко с фекалии, тогава сулю и пулю ще им светнат кюнците къде е шегата. До тогава ще е " мен не ме касае".
778
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това човече на снимката е никой че да ме задължава да нося маска. Да пие една студена водица и да не ми губи времето с фетишите си.
777
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
АМИ АКО НЕ НАМАЛЕЕ ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА СЛЕД МАСКИТЕ КАКВО СЛЕДВА ВСИЧКИ ОТНОВО В КЪЩИ ЗА ГОДИНИ. СТРАШНА ЛОГИКА ИМАТ ТИЯ ХОРА. ВИРУСА ГО ИМА И ГОДИНИ ЩЕ ГО ИМА. НАЙ ВЕРОЯТНО ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТНАСЕЛЕНИЕТО ДА ГО ПРЕКАРАТ
776
0
 
16
 
! Отговори
Владо преди 3 години
доц. Ангел Кунчев за маските, 2019 г.: "Медицинската маска не се препоръчва за здрави хора"доц. Ангел Кунчев днес:" Обмисляме въвеждането за задължително носене на маски на открито"ген. Мутафчийски за маските март 2020 г: "Здрави хора нямат нужда от маски, маски трябва да носят само болните"ген. Мутафчийски за маските 1 октомври 2020 г.: "Шансът да дочакаме ваксина са маските"
775
0
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Какви времена -гащите да не са задължителни , но маските -да!
774
3
 
24
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Не карам никого да не носи маска или да не спазва мерките. Който го е страх и вярва, че маската го предпазва, да си я носи, да се изолира, карантинира и т.н. Но никой на този свят не може да ме лиши от възможността да дишам въздух, от правото на свобода и живот. Това е противоконституционно и нарушава човешките ми права!
773
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега тъкмо отвориха пенсионерските клубове...не се чува да ги затварят,както и баровете и дискотеките също ще работят...а вие си ходете с маски по улиците...управляват ни ***...и после защо сме им искали оставката...
772
0
 
23
 
! Отговори
селчо преди 3 години
Аз,ако нося маска и се заразя, дали мога да съдя аптеката, или здравния министър?
771
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкя има енергията, образованието и пълководец да организира производството на легални маски Тиквоид'20
770
0
 
9
 
! Отговори
трагедия!!! преди 3 години
въвежда се задължението да се ползват маски из улиците защото хората няма да спазват тази наредба и ще започне гонидба ха хора без маски, глоби и разправии от което ще се нагушат адвокати и съдилища, както и бюджета ще получи приход,следващият номер ще бъде описана маската която даже в джоба да носиш пак няма да глобяват. изобщо маските самоделки ще бъдат обавени за незаконни.
769
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чували да си сложим на главите, да си свалим гащите ... господа ***. Някоя друга простотия да измислите. Оня отгоре ви гледа, не забравяйте - въпрос на време е всичко, всичко се връща по един или друг начин. Маска няма да сложа политиченца мили, акта за глобата ще падне в съда и ще ви го навра в най милото .. да познахте, точно там. Не съм свикнал да бъда манипулиран и управляван като кукла на конци, кофти е че го чувате ама ... това е положението, всеки има глава на раменете.
768
1
 
18
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Театърът на абсурда продължава.. Очаквам скоро нов локдаун и бариери в големите градове
767
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито ханъми! То нашето и шириат не е, защото и мъжете са по-безправни от жените в Афганистан, Иран и т.н. Щом и за собственото ви здраве оставихте друг да се грижи и разпорежда...
766
2
 
32
 
! Отговори
маски ОСТАВКА преди 3 години
Маските на открито преляха чашата! ОСТАВКА!
765
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредно доказателство, че управляващите морони хабер си нямат какво правят. Маски на открито е най, най, НАЙ дебилната е неработеща мярка, която може да се наложи. И това е, след като имаха цяло лято да измислят стратегия и предварително беше ясно, че нещата ще ескалират есента. Затворете на Алибаба с мазната коса заведенията и чалготеките, там се разпространява заразата, а не в парка.