Вечерен час за непълнолетни и нови мерки в Ловеч

Проверяват за носене на маски в търговските обекти
19
Вечерен час за непълнолетни и нови мерки в Ловеч
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови по-строги мерки и препоръки заради коронавируса се въвеждат в община Ловеч от днес. Решение за това е било взето на заседание на Общинския оперативен щаб, съобщават от общинската администрация. Причината е повишеният брой на положителни случаи на заболели и контактни лица.

Спират се посещенията в клубовете на инвалида в общината, както и допускането на публика при провеждане на спортни мероприятия в спортната зала в Ловеч. На директорите на училища се препоръчва да въведат аналогични мерки при спортни мероприятия в училищните физкултурни салони.

Засилват се контролните дейности по спазване на противоепидемичните мерки в работните помещения на административната сграда на Община Ловеч - завишаване на сутрешния филтър при допускане на служители до работните им места; системен контрол за носене на маски в сградата; ограничаване достъпа на външни лица, с изключение на центровете за административно обслужване, в които лицата да бъдат допускани само с маска и при спазване на необходимата дистанция.

Община Ловеч ограничава също командироването на служители за участие в обучения и други форуми, освен при особена важност.

Съвместно с органите на МВР и РЗИ местната власт въвежда засилен контрол по спазване на противоепидемичните мерки в търговските обекти за носене на маски и спазване на дистанция между клиентите. Препоръчва се на собствениците на търговски обекти да въведат вътрешноведомствен контрол за спазване на въведените от здравните органи мерки.

Община Ловеч въвежда също засилен контрол за спазване на разпоредбите на Закона за закрила на детето и за недопускане на деца под 18 години на обществени места след 22.00 часа без придружител.

От администрацията препоръчват на превозвачите да не допускат в обществения транспорт пътници без маска, да се спазва необходимата дистанция, както и да се извършва дезинфекция на крайните спирки на градския транспорт.

Собствениците на нощни клубове и дискотеки е необходимо да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м от общия капацитет.

Препоръчва се на ръководствата на народните читалища да преустановят репетиционния процес на певческите групи до края на октомври т.г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Да ти кажа какво правят какво непълнолетни след 22 ч. Аз им казвам среднощни безделници, дето нито учат, нито работят. Събират се на тумби и си търсят забавления по улици и паркове, свързани най-често с вдигане на шум: ритане на метални кошове, стрелба по контейнери за смет с камъни и каквото намерят, крясъци и задължително чалга за музикален фон. През деня си отспиват, а ти маай по задачите да им изкарваш помощите. На нормалните хора естествено, децата са вкъщи.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата неповече от един човек на един кв. м"Ей шш, няма да се *** в заведенията, бе! Калпазани!
12
6
 
3
 
! Отговори
Това преди 3 години
Ловеч-село ли е,град ли е и в коя част на България се намира???
11
1
 
12
 
! Отговори
Хехехе преди 3 години
Няма нужда от вечерен час бе. То и без него след 7 часа по улиците не можеш да видиш жив човек.Градовете ни са мъртви. Малкото млади хора които са останали и без това никъде не излизат. Стоят си вкъщи и цъкат игри или спят. Това сега да не ви е като време, както бяхме ние. Всяка вечер след училище спортните площадки бяха пълни със стотици деца. А и през ден имаше дискотеки където ходехме постоянно.Сегашните нищо не знаят. Те и без корона пак са под целогодишна карантина.
10
1
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Че то в Ловеч по принцип вечер след 21 не можеш да видиш много хора по улиците, особено делничните дни. А и има само една дискотека :), която е такава дупка, че никакви мерки не може да се спазват вътре, а и никой от клиентите и не би спазвал нищо, то рядко си мият и ръцете сигурно...Това с хлапетата е тъпо. Нито ще спазват мерки, нито нищо. А кръчмите и кафетата ще са си пълни и преди, и след 21 часа. Пълна порнография са тези мерки. Отчитат само дейност. Ефект нулев.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса бачка от -24 до 5 защитен е от синдикатите , за разлика от насПрофесор кунчев е проверил
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3По-добре си сложи и памперс
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравният министър посети Ловеч,и вече има резултат.
6
0
 
6
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
А сега си представете какви мерки трябва да приемат в Горноджумайско при 10 пъти по- високата заболеваемост( според д-р Кунчев).......Там жив човек не би било желателно да се появява по улиците ! :-(
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Собствениците на нощни клубове и дискотеки е необходимо да спазват стриктно разпоредбите на държавните здравни органи за заетост на местата не повече от един човек на един кв. м"Аха, мерките ще свършат работа. Само да не забравят да кажат на вируса да не заразява хората в заведенията, щото ще се прецакат.. Тия изобщо представят ли си каква гъчканица е 1 човек на 1 кв.м.?!? Ама важното оборот да има.... Нема такава държава! Мерки да искаш... Жалка история!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, то вирусът има работно време и само вечер заразява.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато си седнал на маса в ресторанта не е задължително носенето на маска, ама когато станеш от масата веднага я слагай. Вирусът лети на височина от 1.50 м.Даже по-добре е и на масата да си с маска.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо още преди вируса майки и баби отиват в мола късно вечерта няма ли дневен режим за тея деца не мога да разбера.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата работа естетсвено е пълна ПROSTOТИЯ с тези мерки, но ми е любопитно какво по принцип правят деца под 18 години след 22 часа по улиците???