Затварят две отделения в МБАЛ-Девин, няма персонал

Двама лекари и три медицински сестри са с COVID- 19
20 окт 2020 12:08, Елка Василева
18
Затварят две отделения в МБАЛ-Девин, няма персонал
Снимка: архив, БГНЕС

Хирургичното и неврологичното отделение в МБАЛ-Девин временно се затварят заради недостиг на персонал, след като двама лекари и три медицински сестри са заразени с COVID- 19, съобщи изпълнителният директор на болницата Радка Грозданова.

Хирург от отделението и две медицински сестри са сред новите случаи на заразени с коронавирус в област Смолян през последното денонощие.

Пациентите от затворените отделения ще се настанят в други отделения в общинската болница до изписването им.

Още по темата

Отсъствието на петима медици се отразява на работата на отделенията, тъй като болницата се сблъсква с недостиг на медицински персонал и в неепидемични условия. Двете отделения се помещават на един етаж след преструктурирането, наложено заради обособяването на сектори за лечение на пациенти с COVID-19.

През миналата седмица е потвърдена положителна проба на лекар невролог, а от последното денонощие сред заразените са хирург и медицински сестри. Болницата е малка, отсъствието и на един човек от персонала се усеща, обяснява Радка Грозданова, цитирана от БТА.

Лекар и медицинска сестра от позитивните медици са настанени в МБАЛ- Девин, останалите са на домашно лечение и изолация. В отделението ще се направи пълна дезинфекция, а след това нови пациенти няма да се настаняват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нашата има боклукчииски специалисти *** - поликлиниката е пред затваряне нямало кои да работи - ходели специалисти на втора работа там за по -4 ч в определени дни
12
4
 
1
 
! Отговори
ww преди 3 години
На нашата улица липсват боклучийски специалисти....
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пландемията и нагнетяването на ужасяващи лъжи ще секнат внезапно, изведнъж, яко, рязко, с невиждана ярост и с 200 в момента в който преизберат Тръмп. Тогава и на форумния туземен грантаджия ще му секнат центовете и ви гарантирам че ще почне да пише протръмповски дитирамби с усърдието на фурнаджийска лопата.
10
0
 
7
 
! Отговори
мак преди 3 години
Дебелия от джипката не вижда истинските проблеми. Дай му асфалт, лентички, едни и същи наизустени фрази как се строи, просперира, забогатява. С него и шайка сме на различни планети, тях има кой да лекува, и мед. хеликоптери има за тях, безработицата не ги лови, доходите им не падат. Ние да му мислим.
9
0
 
4
 
! Отговори
Герб победа преди 3 години
Феик новина - баце казаНаи добре се справяме в цяла европа
8
0
 
14
 
! Отговори
Пен преди 3 години
Медицински персонал по принцип няма, защото не е добре заплатен! Причината не е в ковид "вируса".Журналисти .....
7
2
 
13
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Не ги затварят защото ДВАМА ЛЕКАРИ И МЕД.СЕСТРИ са заразени,а защото мед.персонал просто НЕ ДОСТИГАИ ВСЕ повече няма да достига,не само в ДевинНоооо медиите толкова си могат,който има нещо между ушите,да мисли!
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Са, тия, дето са ели и пили по софрите, без да спазват никакви мерки, защото оно не го видим и то не ме лови, я съм компиро, да се самолекуват.... Нали нямало епидемия и всичко е театър по тв и обикновено грипче.
5
1
 
9
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Във държавата ни има един специалист по всичко, той може за известно време да поеме и такава длъжност.
4
6
 
4
 
! Отговори
CAR ADEPT преди 3 години
То короната е измислица...
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро време повсеместно медицинските кадри и персонал ще са в голям дефицит, ама кво ви пука нале шкафът е пълен с кинти и ФФФърчиплякторите са предплатени, а там от римския сенат знаете кво са казали.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продайте и болниците и затваряйте държавата. Реститутите и приватизаторите спечелиха, бедните скакалци с двата пръста могат да си ги налапат.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, легла има!Бойко, Бойко, на такива легла и теб и родата ти да ви минават избирателите ти!