В Гоце Делчев вечерен час за непълнолетните, навън до 21 часа

Той ще действа в продължителност на две седмици
21 окт 2020 09:28, Ния Христова
8
В Гоце Делчев вечерен час за непълнолетните, навън до 21 часа
Снимка: Pixabay
В Гоце Делчев взеха решение да въведат вечерен час за непълнолетните като опит да ограничат разпространението на COVID-19. От тази вечер те ще могат да стоят навън до 21 часа.
 
Тези, които нарушават заповедта, ще бъдат глобявани. Вечерният час ще бъде в сила в продължение на две седмици.
 
"Всички ние сме свидетели, че през последните дни в национален мащаб има нарастване на броя заразени. Мерките се спазват от хората, които са дисциплинирани. Има и много обаче, които не ги спазват и именно това наложи въвеждане на мерки", коментира Валери Сарандев, зам.-кмет на община Гоце Делчев, пред Нова ТВ.
 
Той обясни, че броят на заразените учители и ученици в общината нараства.
 
"Имаме информация за заразени учители. Една от паралелките е под карантина, чакаме резултатите и на друга колежка. Въвеждането на вечерен час е добро", каза Людмила Дерменджиева - директор на Първо ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как точно ще глобяват непълнолетен? Няма доходи, няма собственост. Как? Това моментално отпада в съда ако майка му каже, че го е пратила за хляб. И? От пусто в празно. Да си драскаме небивалици в графата "ако мине".
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мерките се спазват от хората, които са дисциплинирани. Има и много обаче, които не ги спазват и именно това наложи въвеждане на мерки"Някой не е наред с главата. Заради недисциплинираните, които не са спазили старите мерки, се въвеждат нови мерки, които пак ще бъдат спазени само от дисциплинираните.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"3. Забранява се излизането на непълнолетни лица за времето от 21.00 ч. до 06.30 ч. без основателна причина посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки."В общи линии се забранява излизането от 21:00 до 6:30, а не престоят навън. Ако тийнейджърът излезе в 20:59 той не нарушава забраната.
4
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Затворете всички заведения. Какво чакате още?
3
9
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Вечерен час трябва и за пълнолетните. Тъмната час на денонощието е да си в къщи и да спиш , а не да щъкаш по заведения и дискотеки. И после олеле , какво стана ?
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересна и "адекватна" противоепидемична мярка. Вирусът спохожда само непълнолетните и върлува навън след 21:00. След неделя с един час по-рано.
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва навсякъде да е така, яки глоби и рестрикции като в Китай, даже и бой иначе няма оправия