Водата в Дупница потече, притесненията остават

Към момента водоподаването в града е подновено
21 окт 2020 17:52, Ния Христова
9
 
Авария остави жителите на Дупница 5 дни без вода. Късно снощи е била пусната, но хората се притесняват от нова авария заради остарялата водопреносна мрежа. 
 
Училища, детски градини, болници, учреждения и стотици семейства в Дупница останаха без вода, предаде Bulgaria ON AIR. Местните разказваха как са се снабдявали с вода и как са преживяли през тези дни.
 
Ани е една от стотиците майки, която се притеснява не само за себе си и своите деца , но и за своите съграждани. Без вода са били останали училища и детски градини и болницата, в която се намира COVID отделението.
 
Водоноски са разнасяли вода из различните квартали на града, но не водата е стигнала за всички. От ВИК обясниха, че нямат техническа възможност да обслужат всички граждани.
 
Към момента водоподаването е подновено, но на места в града все още тече кална вода и е със слаб дебит. Екипите на водното дружество са подготвени за евентуална нова авария. Вече има закупена нова тръба и муфа. От дружеството уверяват, че вече знаят как да действат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Да се примирим преди 3 години
Нека това да не ни притеснява,а да си носим маските и да не разсъждаваме много, защото заплахата от вируса е реална!
3
0
 
4
 
! Отговори
НАГЪНАТ АСФАЛТ преди 3 години
градове и села без вода, скоро и без ток. Затваряме ТЕЦовете, щото са лоши, АЕЦа , щото е руски, за американски реактори нямаме пари. Обаче яжте САМОЛЕТИ, Ф 16 модел 2024-2030 ще дойдат, Ликувай народе. .
2
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ СА ПО–ЛОШИ преди 3 години
даже и от ЧУМА. След тях никой няма да оцелее
1
0
 
2
 
! Отговори
ЕХ ТИКВО, ТИКВО преди 3 години
Преди за всеки БОСТАН имаше вода даже и за градините на всички, не само в БАНКЯ, сега само за твоя