Нова мярка в подкрепа на такситата заради COVID кризата

През 2021 г. шофьорите с минималния размер на данъка към общините
22 окт 2020 08:20, Ния Христова
8
Нова мярка в подкрепа на такситата заради COVID кризата
Снимка: БГНЕС

Държавата обяви, че въвежда нова мярка в подкрепа на таксиметровите превозвачи заради кризата, която беше предизвикана от коронавируса, предаде БНР.

През следващата година те ще плащат минималния размер на данъка към общините. Разликата ще бъде поета от държавния бюджет. Това беше обявено след среща на представители на бранша с министъра на транспорта Росен Желязков.

 
На срещата министър Желязков е обявил, че прилагането на мярката ще се осъществява съвместно с общините, отговорни за определяне на алтернативния данък, който се заплаща от таксиметровите превозвачи. Държавата ще поеме разликата между определения от общинските съвети размер на данъка до размера, заплащан за 2020 г.
 
Съгласно Закона за местните данъци и такси, данъкът върху таксиметровия превоз на пътници може да е от 300 до 1000 лв. като общинските съвети определят конкретният размер за съответната година.
 
За Столичната община общинският съвет е определил размера на данъка от 850 лв. за тази година, по предвидения механизъм за подпомагане, разликата ще бъде поета от държавния бюджет чрез допълване на бюджета на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дуржавата да спре Юбер и Максим които не плащат данъци и ще им се вдигне клиентелата. Кво се прави,че няма такъв проблем
5
1
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
На подвижната рамка...
4
14
 
15
 
! Отговори
123 преди 3 години
А те ще ме возят ли безплатно, ако нямам пари??? Питали ли са ни дали искаме да ги спонсорираме?
3
1
 
9
 
! Отговори
едно чети бе ! преди 3 години
Няма да им дават пари ,а ще им вземат по--малко !
2
2
 
5
 
! Отговори
аз сега съм гладен преди 3 години
Що от догодина ? Мама каза ,че ще ми купи колело ама утре !
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те пък защо ще бъдат подпомагани ? Който може - ползеа такси, аз не мога - ползвам градски транспорт. По аьи логика да даваме пари на всички