Полицаи от цялата страна продължават да протестират

Органите на реда настояват за по-високи заплати
22 окт 2020 08:13, Ния Христова
59
Полицаи от цялата страна продължават да протестират
Снимка: БГНЕС
Щафетните протестни акции на полицаите в страната продължават. Униформените настояват за по-високи заплати.
 
Първата демонстрация на органите на реда се проведе в сряда вечерта във Варна.
 
Протестите ще продължат в Русе, Кърджали и Бургас. От Синдиката на МВР изтъкват, че ако не бъдат удовлетворени исканията им, се предвижда голям национален протест в София. 
 
Тази вечер на площад "Свобода" в Русе служители в системата на МВР ще се съберат на протест с искане за увеличение на възнагражденията им.
 
Възмущението на органите на реда се породи от факта, че след решение на правителството бяха увеличени с 30% заплатите в различни агенции и ведомства с аргумента, че те са работили на първа линия в епидемичната обстановка.
 
Иван Димитров, който е председател на Синдикалното дружество към Синдикалната федерация на служителите в МВР и командир на екип във Втора пожарна служба определи ситуацията като "дълбоко несправедлива":
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Кръстю Българските полицаи са дебели,размъкнати,без шапки...Плюскат нещо в движение или говорят по мобилните/пак в движение/.Да виждаш някаква разлика от това, какви са и какво правят другите българи?Те да не са докарани от Азербайджан?
54
1
 
0
 
! Отговори
Да преди 3 години
До КрасиДържавните служители нямат право да стачкуват, но си изяснете разликата между стачка и протест!
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ВОДИ ХИБРИДНИ АТАКИ СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД, КАТО НАСЪСКВА ЕДНИ ГРУПИ ОТ БГ НАСЕЛЕНИЕ СРЕЩУ ДРУГИ, МНОГО ЧЕСТО НЕУСПЕШНО ИЗГЛЕЖДАЙКИ ЖАЛКИ. СПОМНЕТЕ СИ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ СТРАТЕГИЯ ЗА ДЕТЕТО И ШУМНО ОГЛАСЕНИТЕ ЗАЯВКИ, ЧЕ НОРВЕЖЦИТЕ ЧАКАТ НА ГРАНИЦАТА ДА НИ ВЗЕМАТ ДЕЦАТА, ЦЯЛО ЛЯТО ЕДНИ ГРАЖДАНИ БИХА ПОЛИЦИЯТА СЕГА ЗАЯВЯВАТ ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ БИЛЕ КОФТАК ОБАЧЕ КОГО ВИКАТЕ АКО ВИ СЕ ЗАПАЛИ ИМОТА, АКО ВИ НАБИЯТ, ОБЕРАТ, КАТАСТРОФИРАТЕ, ОГРАБЯТ ДА ПОКАНИМ НОРВЕЖЦИТЕ ДАЛИ ЩЕ БАЧКАТ ЗА 760ЛВ
52
1
 
5
 
! Отговори
Кръстю преди 3 години
Българските полицаи са дебели,размъкнати,без шапки...Плюскат нещо в движение или говорят по мобилните/пак в движение/.
51
2
 
7
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Държавен служител няма право да стачкува!Като не му харесва-напуска и отива в частния сектор!
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат никакво основание да претендират за увеличение на заплатите им, ако не им харесва да напускат и да ходят да работят за да видят как се изкарват парите особено в провинцията където и работата е кът.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво увеличение. Не плащат данъци и осигуровки на това отгоре и защитават престъпна власт а и искат увеличение на и без това високата заплата. Болшинството българи вземат месечно половината от това което получават полицайте
48
1
 
11
 
! Отговори
Боже, пази България! преди 3 години
За татуираните и брадати полицаи, както и за онези, които биха децата, и за тях ли ще има увеличение? Аман от комп.лексари в тая държава!... 99% са про.стаци и мух.льовци! Едно е да биеш беззащитни деца, съвсем друго е да ловиш закоравели престъпници!... Никакво увеличение! Б.о.й трябва!
47
2
 
1
 
! Отговори
А преди 3 години
До ПомнещТо пък новото поколение са функционално- грамотни и пригодни! Като ги изритат от РПУ-то ще намерят други, които да бият! Или си мислите, че всеки ще прави каквото си поиска?
46
0
 
12
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
До # 27: Това, което си написал, се отнася за полицаите, а в България, 90 % от личния състав на МВР са МИЛИЦИОНЕРИ. Функционално-неграмотни комплексари, които освен, че са професионално-непригодни, ако ги изритат от РПУ то, не могат да извършат дори престъпление, без да ги заловят за два часа... Но да бият беззащитни хора - много са "смели"... Башибозук нещастен! Само някой като Саакашвили ще ви оправи.
45
0
 
14
 
! Отговори
Кучкар преди 3 години
Уважаеми полицаи, вие сте си избрали съдбата да станете кучета пазачи на стадото /народа/. Правилото при изхранване на кучетата е да не са прекалено сити - защото стават мързеливи и да не са прекалено гладни, защото стават ортаци в вълците. В момента заплатите са ви точно толкова, колото трябва да бъдат!
44
6
 
4
 
! Отговори
Насакото Яката преди 3 години
Това е рекет от страна на силовите структури. Изядоха малко бой на протестите и голямото чудо стана. Да се сърдят на Васката Черепов.
43
2
 
5
 
! Отговори
Е преди 3 години
До Анонимен 36А причина да ги бият? Всеки има право на протест! Да са осквернявали държавни символи, чупили хвърляли павета и бомбички?
42
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Е па сега му е времето-властта е в пълен страх.Само веднъж да не излезнат да я охраняват и веднага ще им вдигнат заплатите.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корвите на Боко вдигат тарифата ...... Няма вече на промоция !!!
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им дават процент от извършената работа. За надрусан пиян за волана - % от глобата. За разкрито престъпление % от разноските по делото и т.н. И физически тренировки, че като ги гледам май добре си хапват. Ама то акъл и коса под фуражка не виреят. Какво друго могат да работят тия? Нищо. Като не им харесва - пазач на паркинг, бияч в дискотека, ваксаджия на обувки и други такива. То свикнало да си дреме в патрулката и да му плащат.
39
8
 
6
 
! Отговори
Полицай преди 3 години
Червените партийни централи по градове са в акция - всички червени партийни секретари са мобилизирали партийните си членове в МВР да се събират уж на протести , а целта е хаос и объркване на новите полицаи , които не са комунисти !!! Повече от 70 % от полицаите са бивши и настоящи партийни членове ! Продължава партизанската война на БСП ! Скоро ще налазят и мандрите , и кошарите !!!
38
1
 
5
 
! Отговори
? преди 3 години
До Анонимен 33Служителките в паспортните служби, смятат ли че са и те на глава от населението? Въпреки, чеса волнонаемни и те са служители на МВР!
37
0
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
няма нужда да протестират а направо да си подават молбите за напускане видяхмеги какво умеят наи добре никакви пари и бонуси
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега що не изкарат други ушеви да бият протестиращите ушеви.Тъкмо да видят как е освен това да не правят вътрршно фирмени картели да се мразят а не един като направи престъпление другите да го крият защото им е колега.