Положението в болницата в Шумен е критично

Никой не е изявил желание да помогне на медицинския персонал
23 окт 2020 10:25, Ния Христова
55
Положението в болницата в Шумен е критично
Снимка: БГНЕС
В болницата в Шумен в момента има близо 100 пациенти с коронавирус, а места за повече няма. Спешно се търсят варианти, защото от вчера вече има чакащи болни. Критична е ситуацията и с медицинския персонал, който съвсем не достига.
 
"Места в болницата отдавна няма. Постоянно се опитваме някъде да сместим легло, за да не върнем пациент. До онзи ден имахме възможност за насочване на инфектирани във Варна, от вчера вечерта и там местата се заеха", обяви в ефира на Нова ТВ директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов.
 
Той обясни, че днес нови 20 души ще бъдат изследвани, за които има съмнения, че са заразени с COVID-19. Очаква се част от тях да са с положителни проби.
 
"Положението наистина е критично. Снощи с големи усилия успяхме да приемем последния пациент. От тази сутрин места няма", допълни д-р Костов. 
 
Директорът посочи още, че медицинският персонал вече е достигнал критичния си минимум. "В момента имаме девет болни лекари и четирима, които са под карантина. 16 са медицинските сестри – по-малка част от тях болни, останалите – карантинирани", каза още той. 
 
Здравния министър проф. Костадин Ангелов вчера призова на помощ на медиците в болниците да се включат лекари от консултативните центрове и студенти, д-р Костов съобщи, че засега никой не е заявил желание.
 
"Без лекари болницата няма да остане, но ще има звена, които няма да могат да приемат спешните пациенти и да ги обслужват. Имаме някакъв лимит за болни и не можем да се разтягаме. Моралът обаче не ни позволява да върнем никого", заключи директорът на болницата в Шумен. 
 
По данни на Единния информационен портал новите случаи на COVID-19 за изминалото денонощие в Шумен са 64.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видими резултати
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 50И как раздели гените/организма му от домашното "лечение" та разбра, че при него точно то е помогнало?Или само фантасмагории?
47
1
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
....Ами не приемайте всеки с положителен тест, а приемайте само нуждаещите се...ти как реши че не се нуждаят,прегледа ли ги.?общо взето на 10 един влиза но много станаха тези по 10....схващаш ли бе чук.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мангъров тоест Менгеле да дойде да лекува. Да ама се крие. Тоьи е за разстрел показно на стадион.
45
1
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
Да. Има домашно лечение, без антибиотици, което може да предотврати усложненията от вирусна инфекция доста ефективно. Естествено, има и генетични фактори, свръхтегло и прочее, които не могат да бъдат избегнати. Щом Ути успя да се излекува от ковид, при това е с диабет и високо кръвно, в застрашения контингент, значи все пак има значение с какво ще се лекуваш първоначално. Иначе няма да има смисъл въобще от никакво лекение при ковид, кой умрял - умрял, кой оздравял..оздравял.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До О хо хоГоврехме за домашно лечение.Явно освен ялови вицове друго не схващаш.
43
1
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Въпросът е как точно да се разграничат наистина нуждаещите се! И ако се фокусира само на този аспект, 1-то което ще забележим, че няма значение кой и колко е ербап на думи или зад клавиатурата, ама като опре яйцето до ..., с или без причина все до спешното търчи.Това защо всичките ни Оправниците от години сладко спят и не им пука, е друга бира. На хартия би трябвало да има кой да им държи страх за на- и несътвореното, ама все остава за в другия живот. В тоя, все е зает, по много и избирателно.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се извинява ли пак Мутафчийски, че нямало камиони с трупове или този път ще са доволни от положението някои жруналисти?
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не приемайте всеки с положителен тест, а приемайте само нуждаещите се...Така ще има места наистина за хората, които имат нужда!А не само да точите здравната каса!
40
4
 
1
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
" ..методите на лечение със сигурност нямат нищо общо с това дали ще развиеш пневмония"???? ТАКА МОЖЕ ДА МИСЛИ САМО СЪВРЕМЕНЕН ЛЕКАР. О хо хо!! НЕ случайно има този виц: "между лекари: Колега, ще го лекуваме ли този или ще го оставим да живее?"
39
4
 
6
 
! Отговори
Демокрад преди 3 години
Не е критично, а трагично. Преди 30г. Шумен беше 100 хиляден град, имаше лекари, имаше и индустрия. Сега населението вероятно е наполовина, а здравната система колабира.
38
4
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Не знам кой е с по- слаба логика, НО ДЕЦАТА ИМАТ ПО- СЛАБА, ПО - НЕДОРАЗВИТА ИМУННА СИСТЕМА И БОЛЕДУВАТ ПО- ЛЕКО ОТ КОВИД, СЛЕДОВАТЕЛНО ЛЕКОТО ПРОТИЧАНЕ НЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ЯКАТА ИМ ИМУННА СИСТЕМА, КАКТО ТИ МИСЛИШ. Естествено, че има и генетични фактори. "А умряха хора , които никога досега не са умирали....даже от по- тежки болести", както правилно отбеляза Божинов.
37
2
 
3
 
! Отговори
йезуитски номер преди 3 години
Вече няма да мрънкате срещу държавата ,областните щабове ще ви затварят , гато че ли на бат Пенчо не му е все едно кога го затворят ,ама да не мрънка срещу правителство то де ....
36
0
 
6
 
! Отговори
999 преди 3 години
До 35. В ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ОСНОВАНО ВЪРХУ СПОДЕЛЕНАТА ВЗАИМОПОМОЩ. ДНЕС МОЖЕ ДРУГ ДА ИМА НУЖДА ОТ ТВОИТЕ ПАРИ, НО УТРЕ МОЖЕ ДА СИ ТИ И ДА ИМАШ НУЖДА ОТ ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ, ОТКОЛКОТО СИ ДАЛ. Неандерталец!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Логично Лекува се с:- пиене на много чай;- ядене на лимони и на други плодове;- ядене на ляти чушки;- ядене на лук и чесън;- топла супа- пиене на ракия
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛогичноЛогика: слаб 2Да поясня, това, че не развиват пневмония вероятно не се дължи на методите им на лечение а на това колко здрав е организма им и как реагира на вируса. Генетиката също играе роля. Със сигурност методите на самолечение нямат нищо общо с това дали ще развиеш пневмония или не.
33
1
 
2
 
! Отговори
до 35 има и друга преди 3 години
Логика ! Не е важно колко плащаш ,а колко използваш и колко имаш на сметката ,така че не винаги зависи от колко си дал и дали в момента даваш повече ! Но в Бг нещата са такива каквито са...и накрая при лечение се отива на пари връзки и обществено положение !
32
3
 
1
 
! Отговори
Логично преди 3 години
След като НЕ всички с ковид стигат до пневмония - явно ИМА начини тя да се предотврати. Ако лекарите не знаят - да питат хората, които не стъпват при тях и са оздравели - как точно се лекуват от ковид и от грип без антибиотици.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се получи понеже направихме всеки човек равен.Излиза че на някой може да вземат от заплатата много пари за осигоровки и на негово място да отиде друг който плаща минимални зов.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземете Мангъров, Първанова и чалгарите на Слави за санитарки.