Студенти от Пловдив влизат в битката с COVID-19

Те вече имат опит, тъй като са помагали и в началото на пандемията
23 окт 2020 14:03, Ния Христова
11
Студенти от Пловдив влизат в битката с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Студенти от Медицинския университет в Пловдив откликнаха на призива на здравния министър и решеха да се включат в борбата срещу COVID-19. Те вече имат опит в работата в COVID-отделенията, тъй като са помагали на лекарите още в началото на пандемията.
 
"Имах известни притеснения, но почувствах, че трябва да бъда там, трябва да помогна. Видях го като лична кауза", каза Виктория Костадинова, стажант-лекар, пред Нова тв.
 
"Видяхме страха на хората, притесненията им за това какво ще се случи с тях. Притеснени бяхме и ние, защото първоначално не знаехме какво е COVID-19 и какво трябва да правим", коментира Йозлем Кюлджева, която също е стажант-лекар.
 
Божидар и Стефан тази година са студенти по медицина в 6-ти курс и имат готовност да се отзоват на призива на здравния министър.
 
"Разбира се, че съм готов да вляза в COVID-отделение. Стига да има нужда, ще помогна с каквото мога. Зная, че ще трябва отново да огранича социалните си контакти, но трябва всеки човек да може да го направи, когато има нужда от него", коментира още Божидар Бербов.
 
"Ние сме готови да помогнем на колегите от първа линия, когато ни осигурят лични предпазни средства, график и организирана работа", допълва Стефан Иванов.
 
Стажант-лекари вече са работили не само в Инфекциозната болница, но и в Спешното отделение, както и Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Те обаче смятат, че здравето на лекарите в различните от COVID-отделенията е по-застрашено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не я загубят тая битка.
9
9
 
11
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Дерзайте момчета и момичета, битката е неравна, но съм сигурна, че ще победите невидимия враг!От вас очакваме да се родят новите Кунчев, Ангелов и Мутафчийски. Бог да е с вас и да ви помага!
8
2
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Младежите не трябва да влачат и да променят!Дъртите сме за бой, че ние не искаме да се променим, а чакаме някой да ни спасява.Ако всички бяхме хора на място, сега тия деца нямаше да ходят да се жертват!Ей затова не заслужавате! Все някой да ви спасява. Примадони! Дето вие никой не спасихме, че даже и собствения си ....
7
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Аз какво казвам, че не заслужавате!
6
0
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Браво на Пловдивчани, винаги са били готови да пренебрегнат себе си, за доброто на останалите. Има нещо в Пловдивския ген, отстъпиха на шопските села столицата сега и това. Браво!
5
4
 
11
 
! Отговори
браво преди 3 години
Браво на студентите! Дайте пример на алчните страхливи стари лекари, които са забравили Хипократовата клетва!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе се опитвайте да демотивирате младежите! Хем искате промяна, хем и пречите!
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименХа ха ха ха! Хейтърите като теб ще бъдат анихилирани от Матрицата.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млади сте още, не сте се сблъскали с бумащината и целия хаос. Ще ви мине мерака като завършите.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тия неблагодарни селяни, които после ще ви бият?! Луди ли сте?!