Дарителска кампания в Свищов за местната болница

Необходими са печки и одеяла
25 окт 2020 23:10, Красимир Ангелов
17

Дарителската кампания за подобряване условията в Ковид отделението обяви болницата в Свищов. Отделението се нуждае от отоплителни уреди, чаршафи, одеяла, стойки за инфузионни системи, съобщава Bulgaria ON AIR.

Ковид отделението в свищовската болница е с капацитет 15 легла. В момента там се лекуват 7 доказано болни и трима със съмнения за инфекцията. Старша сестра Лидия Македонска е част от екипа, който денонощно се грижи за болните.

"Не е лесно, започвам в пет часа, пациентите имат много назначения, защото имат задух, кашлица. Имат по два - три антибиотика, системи, урбазони. Малко се затруднява работата, идва рентгенов лаборант - трябва да му отвориш, идва лаборантка трябва да ѝ отвориш, но свиква се", споделя ст. сестра Македонска.

Общинският кризисен щаб и болницата в Свищов обявиха дарителска акция, за да се осигурят нужните вещи и инвентар за Ковид отделението.

"Проблемите са ни само от битов характер. Изпитваме нужда от завивки, чаршафи, отоплителни уреди. Снощи са постъпили десет комплекта чаршафи и завивки, а днес 10 броя отоплителни уреди. Към момента имаме четири лекари, които са изявили желание да помагат на болните, естествено ние се съобразяваме да става на ротационен принцип, за да не се оголят традиционните отделения и с цел да се предпази персонала", каза вр. и. д. директор на МБАЛ-Свищов д-р Илиян Венков.

В болницата има готовност за разкриване на допълнителни легла, ако се повиши заболеваемостта в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
"Короната" ли изяде печките, одеалата, стойките?Явно след многогодишно безхаберие на болничната управа сега са решили да се оборудват. Покрай корона-истерията, може и да не ги питат, защо до там са я докарали.За рибата и мътната вода, нали я знаете приказката.И други болници се пробват..
11
1
 
2
 
! Отговори
др. Мурко .. преди 3 години
... един пичага от Майско получил сутрешната си ерекция. Пита кога ще ти свърши дежурството че да те води на гости ...
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dr. Мурко Ганчев ще направи дарение на 1% от откраднатото по клинични пътеки и ще си построите НОВА болница. Губи един хомо, а печелят всички свищовлии
9
2
 
9
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Хубаво е да се правят дарения, но преди това трябва да си зададен и някои въпроси.Така, например в района на Свищов от 70 години работи Винпром Свищов АД, чиито собственици са българи, но управляват чужди банки (Швейцария).В този винзавод хората работят за минималната (!) заплата, а те продават доста вино.За последните 30 години никои от Управляващите нищо не направи за развитието на града, напротив те само крадат и спират развитието на града.Е, нали разбирате защо болницата е в това състоя
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
dr. Мурко Ганчев от кардиологията ще оправи положението. Само ще намали фейк ТЕЛК епикризите и ще остане някой лев за оборудване. А ако намали и разходите са хомосексуално облекчаване излизаме резко на печалба
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Носителката на титлата Мис Силикон за 2017 г. Вероника Никифорова може да се похвали с нова придобивка. Изкусителката яхна мощен джип за 100 000 лв., който й бе подарен от таен обожател. Самата плеймейтка ревностно крие кой се крие зад изненадата. Нейни близки обаче издават, че белият мерцедес е подарен от бизнесмен, занимаващ се с оръжия. Плановете им в близкото бъдеще пък били да изпробват автомобила на дълги разстояния и да отпътуват към топла дестинация."
6
2
 
7
 
! Отговори
Събирайте, събирайте преди 3 години
Националът Кирил Десподов носи тузарски часовник. Цената на сахатника е близо 40 000 лева. Именно с него нападателят позира на снимката, когато подписа договора си с Лудогорец. На дясната му ръка се забелязва да блести Rolex Yacht-Master 40 mm. Цените на световноизвестната швейцарска марка модели варират от 12 до 20 хиляди евро (24 000 до 40 000 лева). Заради големия интерес напоследък обаче някои от тях се продават и по-скъпо.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко е за пари никъф вирос няма
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къдравият топлеше Дунава, но не и болницата. Мърсеше града с ТЕЦ-а, но не дари един чаршаф. Какво да очакваш от една къдрава партийна секретарка, надявам се Гешев да го привика
3
0
 
16
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Кво стана със стотиците милиони помощ от ЕС?
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те тези със съмнение за инфекцията и те ли с в ковид отделението? ами не са болни от това - одма сте ги заразили! Ужас!
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърката взима по 200лв за посещение. Ще дари