Във Варна също обсъждат затягане на мерките

Затварят нощните клубове от 30 октомври?
26 окт 2020 15:35, Александър Попов
10
Във Варна също обсъждат затягане на мерките
Снимка: БГНЕС

Областният кризисен щаб във Варна обсъжда предложения, свързани със затягане на мерките за безопасност заради увеличаване на случаите на заразени с коронавирус. Едно от тях е затварянето за две седмицина нощните заведения, както и ограничаване до 6 души на броя на клиентите на една маса в заведенията, съобщи областният управител Стоян Пасев, цитиран от chernomore.bg.
 
Друга мярка предвижда намаляване до 30 процента на зрителите в театралните и киносалони, както и недопускане на външни хора във физкултурните салони в училищата.

Има и предложение на сватбените ритуали и кръщенетата да присъстват само младоженците, кръстниците и длъжностните лица. Очаква се гласуването на всички членове на кризисния щаб, за да се официализират предложенията.
 
Очаква се дискотеките и нощните заведения във Варна ще бъдат затворени за две седмици от петък, 30 октомври. Мярката може да влезе и по-рано, ако случаите на коронавирус продължат да се увеличават през следващите дни.

За културните мероприятия на закрито също има нови предписания - те ще могат да се провеждат при 30 % от общия капацитет на помещенията, а посетителите трябва да спазват 2 метра дистанция. Вече са затворени и пенсионерските клубове на територията на областта.

Спортните състезания на закрито ще бъдат без публика, а на открито – при 50 % капацитет на съоръженията.

Още новини от Варна четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
хайде де преди 3 години
В края на октомври, нощните заведения във Варна се "пукат по шевовете"?? Къде е това чудо? Освен от събота на събота Но, мерки да отчетем.
8
3
 
4
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Цяло лято и вкл сега всички заведения се пукат по шевовете. Иначе днес един човек обясняваше как безконтролното струпване на народ вътре не е доказано че води до предаване на вируса. Относно училищата - там най-застрашени са учителите тъй като повечето са на значителна възраст, децата ще го иЗкарат много по-леко.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията пълни, а училищата им били виновни?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите разбирам, че нямате ученици вкъщи!!!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-големите ученици сами могат да се справят при дистанционно обучение, нямат нужда от надзор. Досега вече трябваше да са преминали на онлайн обучение , така щеше да се намали разпространението на вируса. Вместо да се вземат навременни превантивни мерки, ще се стигне отново до затваряне на всички, явно това е целта.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако пуснат учениците в къщи, някой трябва да ги гледа. Това значи моментално отпуска за единият родител и голямо финансово натоварване за семейството. Това е причината до последно да държат училищата отворени!
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да затварят училищата веднага! Инкубатори на вируси и бацили! 3 учителки вече умряха, какво чакат още? Срамота бе
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото нещо което трябва да направят е учениците да преминат на дистанционно обучение!! Положението в училищата вече е извън контрол!!
1
3
 
14
 
! Отговори
Има ли преди 3 години
изненадани....?!?Скоро и навсякъдееее