Запълнени са Covid отделенията в Благоевградско

Разпространението е дифузно, липсват лекари-специалисти
27 окт 2020 15:57, Анисия Иванова
2
Запълнени са Covid отделенията  в Благоевградско
Снимка: БГНЕС

Covid отделенията  в шестте  болници  в Благоевградска област са запълнени, медицинските екипи са на ръба на възможностите си.

130 са новите случаи на заразени с коронавирус  в областта за последното денонощие, като немалка част от  хората с положителни проби  са приети в болница. Няма клъстерно огнище на заразата, каза д-р Веселка Мончева от РЗИ.

"Всичко е дифузно разпространяване на Covid-19. Най-много за днес са в Благоевград - 56. Другите са разпръснати в много населени места. Вече са на ръба! В интензивните сектори има все още легла, но липсват лекари-специалисти, които да лекуват", каза тя пред БНР.

Още по темата

Лечебните заведения имат готовност да  разкрият нови Covid отделения и да пренасочат  персонал към тях, тъй като от  вчера са преустановени  плановите операции.

Студенти, които се обучават за медицински сестри и акушери в Югозападния университет,  започнаха работа като доброволци в болниците в Благоевград, заяви заместник-ректорът доц. д-р Ицка Дерижан.

"Много са ни отговорни студентите и всеки, който може да вземе участие, го прави, естествено, с абсолютна загриженост към здравето на студентите, но и с отговорност за необходимостта това, че държавата в момента се нуждае от помощта на всеки", каза той.

Засега въведените рестриктивни мерки в областта няма да се променят, засилен е обаче денонощният контрол по спазването им. Масови проверки започнаха  в автобусния транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се направи един портал където всеки който смята че вируса е измама да попълни декларация че се отказва от медицинска помощ ако се разболее.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски ви го каза, вие се смяхте и все оше невярвате! Ще ***! Яко ще ***! Всеки конспиратор и противник на маските да получава отказ за лечение!