Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!

Медикът определи мерките като пълен хаос
28 окт 2020 07:10, Петя Славова
190

Германия е шестата най-засегната страна в Европа от коронавируса. За последното денонощие страната е регистрирала над 11 000 случая. Какви са мерките в страната през очите на един български лекар на първа линия и закъснява ли България с ограничения?
Още по темата

Прогнозите са, че заразените в Германия могат да стигнат 20 000 на ден. А според института "Роберт Кох" епидемията е извън контрол.

След 12-часово дежурство в болница в Северна Германия анестезиологът д-р Борис Таблов, който се бори на първа линия с вируса, следи новините от България с тревога.

"Мерките ги определям с една дума - пълен хаос. Смятам, че правителството трябваше да бъде последователно и да взима решенията твърдо, както го правеше пролетта. А не непрекъснато да има сутрин една мярка - в първия вариант", коментира пред Bulgaria ON AIR д-р Борис Таблов.

Реаниматорът, който от 10 години работи в Германия, написа и писмо до премиера. Задава и един въпрос - защо ЕС не взе решение да приложи тактиката на страни като Нова Зеландия, Япония, Виетнам и т.н., а  именно пълно затваряне, а не постепенно.
 
"Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята.", каза още той.

А силата, с която се завръща коронавирусът, е изненадала специалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТая работи за коментарите, вероятно заплата й формира от това.Винаги знае кога киха Ердоган .
155
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мисля сиБойко не е иновен, за овчедушието на неграмотния българин. Образованието пропадна след Тодор Живков, пропада и сега. Лошото е, че здравия на болния не вярва/сития на гладния и пр./ Имаме и учен Магъров, който е в тотална опозиция на всичко и всички, след като нахъсва гражданите срещу закона, защо медиите му дават трибуна, те пак съучастват в неправдата. Всички разбрахме, че Мангъров е против, ок. Стоп. Това с какво помага, с нищо, напротив само разхлабва и демонизира управляващите.
154
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уж народът искал оставката на Борисов, уж не го харесват и т.н. ...но български лекар пита Бойко Борисов. Браво. Досега обаче не съм чула или прочела някой с проблем да се обърне към така въздигнатия Румен Радев, никой човечец не търси помощ от фигуранта, защо така, няма обръщения към него с официални писма и през медиите? Защото не струва, ето за това!
153
1
 
4
 
! Отговори
Мисля си преди 3 години
Не сме единни българите, не! В Китай и Япония се справят, защото нареди ли се нещо - народът го прави. И Бойко, и народът сме виновни. Всеки е за себе си, така всеки е против всички.
152
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакъв вирус не може да убие толкова хора, колкото уби шайката Гроб за своето управление!
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББВуйчо, ти не четеш ли? Или опорките на Партията са пътеводната ти звезда? Един влак пари инвестира ЕС за разработките, а ти мрънкало пак не разбра, а? Аман от "писатели"...
150
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хм,А на кого да пише - на арменския поп или арменците от триото? От тях пък въобще нищо не зависи. Живей с илюзиите си, но не се изхвърляй толкова.Ще вземеш да паднеш от дивана, писателю...
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петя кърти мивки. Доктора е казал, цитирам : "Много страни, в това число и България не е изключение, тичаме след бурята", сама го е написала. Я да видим сега заглавието на Петя: "Български лекар с писмо до Борисов: България тича след бурята!" казва то. Това, че човека е казал нещо по-друго, и че не това е написал в писмото ... *** му мам.та. Мда, Гьобелс ряпа да яде.Петя, ако работеше при мен, за такова "творчество" вече щеше да си безработна, скъпа.
148
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите съвсем изтрещяха. Всички знаят че вирусите не могат да се лекуват.
147
2
 
7
 
! Отговори
боковист преди 3 години
Той самият твърди,че е прочел САМО ЕДНА КНИГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ...Не му вярвам.Той беше шахматист,футболист,художник.Остава и хирург да станеЧудя се къде ще избяга и дали ще го намерят дружките му.Пара на вода н става
146
4
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Защо политическата класа в ЕС заета с финансирането на мафиоти,осигуряваща им власта в ЕС не плати за създаването на ваксина...а плаща на мафиоти за да се задържат на власт...животите ви не струват и цент бе нещастници...вие сте инструмент...матрял...според ценностната система на лицемерните ЕС политици...те ви обещават пари...хартийки...нали за това мечтаете..и тях няма да вземете,мастилото е скъпо..безбожници продаващи животите на децата си сте...Анатема!!!страхливци
145
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последните 76 години БКП_Лайнарияяя (някогашната България) е в пълен хаус - нищо ново!
144
11
 
16
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Явно 12 часовото дежурство оказва влияние на мозъка на човек.Тоя да си гледа анестезиологстването в дълбоката провонция в северна Германия
143
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра си е прав !Тоя анестезиолог не разбира нищо от вируси.
142
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксина!!!!!!!Другото е майтап!
141
6
 
5
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....tozi anasteziolog ...da si gleda anasteziite i tolkova !!! Kogato pred men se izpravi virusolog,epidemiolog ,infekcionist i zapochne da izlaga argumentirano dovodite si bih go izslushal s interes !!! Ne vi li pravi vpechatlenie che na gorespomenatite specialisti neshto ne im davat dumata da govoriat ?!?? Zashto li ?!?? Ami mnogo prossto ....zashtoto shte triabva da kajat istinata !!!
140
3
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Доживотен: Разбира се, че е най-полезно за Бойко и дружинката му да се обявят протестите за причина за нарастването на броя на заразените. Но някак не звучи убедително. В Чехия например протести няма, а заразените растат в пъти по-бързо.Събиранията на закрито - дискотеки, стадиони, празненства, свадби и т.н. - това трябва да се ограничи.
139
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринТова,че работи в Германия не го прави нито по-умен,нито германец с които го сравняваш.
138
12
 
31
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Крайно време е да разберем,че всеки от нас контролира пандемията. Когато държавата наложи строги мерки имаше резултат,но когато остави всичко на съзнанието на гражданите и резултата е на лице.Не виждам защо някой трябва да ни казва да спазваме мерките,да не сме ***.Толкова ли е трудно.Вървим против себе си.
137
25
 
24
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
Д-р Борис Таблов явно скучае доста, щом има време да пише такива глупости. Да си гледа болните и да не се занимава с родната здравна система, за която не допринася с нищо, дори и с осигуровки.