Хирурзи лекуват болните от COVID-19 в Монтанско

БЛС: Липсата на лекари и сестри е проблемът, не леглата
28 окт 2020 16:36, Анисия Иванова
21
Хирурзи лекуват болните от COVID-19 в Монтанско
Снимка: БГНЕС

Липсата на достатъчно лекари-инфекционисти, а не толкова липсата на легла е големият проблем за лечението на болни от COVID-19 в Монтанско. Това стана ясно на заседание на медицинския съвет към областната управа в Монтана и местните представители на Българския лекарски съюз.

Директори на болници в региона заявиха, че е възможно да бъдат поставени повече легла за лечение на болни от новия коронавирус, но няма как да се намерят нови лекари-инфекционисти и достатъчно медицински сестри. В момента в болницата в Монтана се лекуват 36 пациенти с COVID-19, като има само двама лекари, които работят без почивка осем месеца.

Още по темата

Двама лекари има и в болницата в Лом, където на моменти отделението се препълва с пациенти. Логично е болните да попитат защо ни лекува хирург, а не инфекционист, директори на болници.

Десет лекари от Монтанско са с позитивни тестове за COVID-19, съобщи председателят на Регионалната колегия на БЛС в Монтана д-р Людмил Джурджов, цитиран от БТА.

През последното денонощие с COVID-19 в област Монтана са диагностицирани 22 души. С активна инфекция са 274 души, като 42 от тях са в болници, а 232 са на домашно лечение. От началото на пандемията в региона общо са диагностицирани 554 души, излекувани са 258, починали са 22. Под домашна карантина в момента са 583 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17.А тези пари сам ли си ги изкара? Спечели ги в конкуренция на пазара? Ами хайде като сте учили толкова много, да не натрапвате на работодателите ни и на нас задължителни здравни застраховки, а после чрез здравната каса да си въртите делаверите. И още нещо, платете си по някакъв начин 720 милиона дългове, за такива светила на науката като вас това няма да бъде трудно.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Ми стани и ти кардиолог, да си в "далаверата" - ей го на, има няма 20 години учене и къртовски труд и отговорности...Пробвай - халал да са ти парите!Ама...се иска ДYПЕ, УМ, УПОРИТОСТ и ТРУД!Ти имаш ли ги?Ако ги имаш - ела, ще ти дам всичките си учебници и лекции, ако си на преклонна възраст - на някое от децата ти (внуци, племенници и т.нат.)
16
4
 
1
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До АГЕНТ 007Лечението се извършва с греяна ракия,облак (водка и бира) венозно и рек.тални упражниния 3 х дневно ...Д.упе да ни яко
15
4
 
4
 
! Отговори
АГЕНТ 007 преди 3 години
А С КАКЪВ ЦЯР ГИ ЛЕКУВАТ СЛЕД КАТО ТАКЪВ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОТКРИТ
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се включат и зъболекарите щото нали и те вече са лекари или каквито и да са да се включат все ще знаят колкото една медицинска сестра така че от полза ще са.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох аз като видя врачанска регистрация и настръхвам от страх и ужас.
12
3
 
12
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
Северозапада е стомана !!!! Ако трябва и кравари от ТКЗС-то ще свършат работа.Комбайнерки , друженички , митничари ...всичко става баце.Хората се самолекуват , самоиздържат и са самонаказват с мандръсане и пиене.Те така се оправаме тука , що държава нема !!!Пуцай куме !!!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МАЙМУНСКИ ГРИП"Може да го прави всеки лекар, дори местният патолог"Направо да пускат местният патоанатом :D
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен".... специалност "Кардиология" - еми там е далавера, слагаш 5 стента на *** и си напред с неколко хиляди.
9
2
 
2
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
До коментар 4_маймунски грип - - от скука,казвате , да вземат да полекуват някой - друг #ковид19........ Само да не се налага Вас да ви лекува някой така - за развлечение...... Уви ! ! !
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай, че направих справка през НСИ:- Общо лекари със специалност "Инфекционист" за страната - 210 човека по документи(37 в пенсионна възраст)- Общо лекари със специалност "Клинична патология" за страната - 61 човека по документи(23 в пенсионна възраст)Сега забележи:- Общо лекари със специалност "Кардиология" за страната - 1795 човека по документи(417 в пенсионна възраст)Беш ли, не знаех, че имаме толкова. Те хирурзите са по-малко, 1544...
7
3
 
7
 
! Отговори
домуз касап преди 3 години
Викнете и местните колачи на прасета.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Може да го прави всеки лекар, дори местният патолог."Бате, "местния" патолог, ако има достатъчно стаж, може да замести горе-долу всеки друг лекар. Патологията е науката, която събира всичко на едно място и лови проблеми както от неврохирургията(и коремната хирургия), през онкологичните(една от основните им дейности) до баналните ортопедични и зъболекарски проблеми... Необятна специалност е и затова имаш 70-тина патолога в страната - не е специланост за всеки, трябва си доста акъл.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойковата чета съсипа държавните болници и нацвъка частни, които да точат касата и сега не приемат с корона за да неотблъснат клиентите си.
4
13
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 3 години
Тия на снимката са егати клоуните!
3
6
 
9
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Ами защо да не ги лекуват хирурзи. Лечението на едно ОРЗ като Ковид не е голяма философия. Може да го прави всеки лекар, дори местният патолог. След като хирурзите в момента скучаят, понеже са спрени плановите операции, защо да не лекуват Ковид?
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваният край на филма "ГЕРБ и здравеопазване".
1
2
 
19
 
! Отговори
Tрън преди 3 години
А защо никъде не се коментира, защо бягат младите лекари и сестри от България? М?