МБАЛ-Добрич от днес е с ново ръководство

В лечебното заведение бяха констатирани редица нарушения
28 окт 2020 23:45, Ния Христова
3
МБАЛ-Добрич от днес е с ново ръководство
Снимка: БГНЕС
Многопрофилната болница в Добрич от днес вече има ново ръководство. Досегашният прокурист на здравното заведение д-р Георги Желязков беше избран за директор, предаде БНР. Членовете на Съвета на директорите също са сменени. До смяната на ръководството се стигна, след като министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов констатира множество нарушения в лечебното заведение.
 
Преди повече от месец бяха регистрирани драстични нарушения като смесване на потоците от положителни, отрицателни и съмнителни за COVID-19 пациенти, свободен достъп на външни лица до отделенията в болницаta, липса на дезинфекция и контрол по спазването на носенето на лични предпазни средства.
Още по темата
 
Днес се проведе Общо събрание на акционерите. За нов директор е избран д-р Георги Желязков, в Съвета на директорите влизат началникът на Педиатричното отделение д-р Йовчо Йовев и Лъчезар Карадимов от Министерството на здравеопазването. 
 
Мандатът на новоизбраното ръководство ще продължи до назначаването на конкурс. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
xcc преди 3 години
Сигнал всеки може да пусне по всевъзможни причини. Имало е сигнал, че сестра му е приватизирала голямо предприятие навремето, а после се оказало, че той няма сестра, а просто е достатъчно смел да разчисти гешефтарите в болницата.