Нови 32-ма са с коронавирус в Хасковско, сред тях двама учители

PCR тестът на новородено момиченце от жена с COVID-19 е отрицателен
Обновена: 28 окт 2020 10:28 | 28 окт 2020 10:26, Анисия Иванова
3
Нови 32-ма са с коронавирус в Хасковско, сред тях двама учители
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Двама гимназиални учители са сред новите случаи на заразени с коронавирус в Хасковско. За изминалото денонощие общият брой на новите случаи е 32 души с положителна проба за COVID-19 в областта, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Положителен за инфекцията е учител в езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково, който е преподавал за последно в петък, вследствие на което под карантина са били поставени два девети класа.

Другият учител с положителен тест е от природоматематическа гимназия "Иван Вазов" Димитровград. Учителката е преподавала на сборни групи от единайсетте класове, поради което под карантина са били поставени 32 ученици.

Един от положителните е санитар от персонала в МБАЛ-Хасково, допълват още от щаба. Двама са починалите с коронавирусна инфекция - мъж на 41 години с хронично белодробно заболяване от община Хасково и жена на 68 години с онкологично заболяване от община Хасково.

В същото време PCR тестът на новородено момиченце от жена с COVID-19 в хасковската болница е дал отрицателен резултат.

Така според обобщената справка потвърдените в област Хасково към днешна дата случаи са 566. Общо хоспитализираните лица са 67. На домашно лечение са 187 човека, починали са 38, а напълно излекувани са 274 човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, като учителят преподавал на някакви класове и ги карантинирали... Ама в нашето училище една учителка обикаля по минимум 7 класа, някои повече, а нито са карантинирани класовете при положителен тест на учители, нито има проследяване за проява на симптоми от учениците и тестване. Иначе мерки и теглилки колкото искаш...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто се съобщава за такива само Медиите не обръщат внимание на строители , сервитьори и фризьорки
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирателен вироз. Поваля интелигенцията, лекари, учители, банкери, депутатини, полиглоти (бойко) . На Инегриращите се плащачи и младопенсиониращите се рушветчийстващи интелигенти, нищо им няма.