От -7°C до 22°C през ноември, сняг с наближаването на края на месеца

Месецът ще започне с предимно облачно и хладно време
3
От -7°C  до 22°C  през ноември, сняг с наближаването на края на месеца
Снимка: Pixabay

До минус 7 градуса ще паднат температурите през ноември. В планините, по високите полета и Предбалкана ще завали и сняг, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Очаква се средната месечна температура да бъде около и под нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета – между 3 и 5, по Черноморието и долината на река Струма – между 8 и 10, в планинските райони — от минус 5 до 3 градуса.

Валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, в южните и планинските райони – между 60 и 90 л/кв.м.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, по-високи по Черноморието, а най-високите - между 17 и 22 градуса.    

Ноември ще започне с предимно облачно и хладно време, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг. Към 3-4 ноември температурите ще се повишат. Времето ще е предимно слънчево, в сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла. През втората половина от периода облачността ще е значителна. На много места отново ще има валежи. Температурите ще паднат.

През първите дни от второто десетдневие температурите ще бъдат близки, а през втората половина от периода и по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно време. Често ще има и валежи от дъжд, в планините – от сняг. Към 17-18-ти температурите значително ще се понижат и в Предбалкана и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.  

През третото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Валежите ще бъдат често явление. Повишение на температурите се очаква в средата на периода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ноемвриНИМХснягдъжд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
При нас в района на село Остров, Ореховска околия все още по поречието на Дунава има комари.Ама как така ...?Какви са тези температури ..?Моите внуци миналата седмица бяха на плаж на Дунава.Посланика на България в нашето село даде прием по случай добрата година.Присъстваха българи напуснали селото при години ...
1
2
 
7
 
! Отговори
незнайко преди 3 години
До Анонимендали ще имаКОВИД19 ЗАВИСИ ОТ НЕГОВИТЕ ИНИЦИАТОРИ--СЗО ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ ИЗРАЕЛ---ВОДЕЩИ ДЪРЖАВИ В---ФАРМАЦЕФТИКАТА ТОЛКОВА ПРОДУКЦИЯ Е ЗАЛЕЖАЛА ЧЕ......