Военнослужещ се простреля фатално по време на служба

Редникът е от военно формирование в Казанлък
52
Военнослужещ се простреля фатално по време на служба
Снимка: БГНЕС

Военнослужещ е намерен прострелян по време на служба. Редник С. В. К. е намерен прострелян в караулното помещение на военното формирование 22 180 - Казанлък.

Той е изпълнявал въоръжен наряд, съобщиха от МО. Трагичният инцидент е станал около 11.45 ч., когато от помещението за почистване на оръжието се чува изстрел. Редникът е намерен сам в стаята, прострелян със служебното му оръжие.

По случая се води разследване.

Редник С. В. К. е на служба в Българската армия от 2014 г. Той не е семеен.

Министерството на отбраната изказва съболезнования на роднините и близките на военнослужещия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
До Нема такава държа преди 3 години
Абе брат'чет, да не ги бъркаш тия халосните със стоппатроните?
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости, и той не оцени уредения живот в България!
33
9
 
2
 
! Отговори
Нема такава държава преди 3 години
До Червен баирРазбира се, че на стрелби всички патрони бяха бойни. Говоря ти по време на караул, че само първия беше халосен, за да се избегнат инциденти.
32
1
 
2
 
! Отговори
Червен баир преди 3 години
До Няма такава държаваАко си ходил на стрелби,би трябвало да знаеш,че в режим на автоматична стрелба с АК много трудно можеш да "пуснеш" един патрон. На вас са ви давали горен халосен,но ако този халосен зареждаше отново автомата,то е почти сигурно,че ще излезе и някой друг следващ боен,дори и при случайно натискане. Така се обезсмисля използването на халосни. Идеята при халосния е да гръмне и автомата да не продължи. Ако си в бой, ще се наложи повторно зареждане.
31
8
 
5
 
! Отговори
Нема такава държава преди 3 години
Големи спецове по АК тука във форума. Явно и вие като Тиквата разбирате от всичко, въпреки че не сте ходили в казарма и АК сте виждали само на снимка. Не ангажирам никой с мнението си. Когато служих аз караул давахме с 4 пълнителя всеки един с 29 бойни и един първи халосен. За дригите поделения и години не знам как е било, но Устава би трябвало да е еднакъв за всички.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаш да останеш с гръмнат и окървавен фейс ,стреляй с бойни патрони с муфа!)))Автомат и халосни патрони и муфа никога не стреляй срещу човек даже и на майтап!Един така го убиха,скъса се муфата и му направи дупка два пръста в главата!
29
0
 
20
 
! Отговори
Червен баир преди 3 години
В началото на 90-те години не съм и чувал за халосни,само трасиращи,но ние си бяхме само с бойни.Но....В караулното не можеше да се влезе със зареден автомат,пълнителят се махаше и след това се правеше контролен "изстрел"на специална стойка с пясък.И всичко това пред погледа на друг човек,обикновенно разводача,сам със заредено оръжие се стоеше само на поста. Ако се спазват правилата такива неща няма как да се случат. Не вярвам в днешно време да няма правила,по скоро не се спазват.
28
3
 
5
 
! Отговори
Има такъв простак преди 3 години
ХАОСНИ патрони :) А знаеш ли, че има и стресиращи :) (трасиращи)
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нема такава държава: На лузъри като тебе все някой друг им е виновен. Тиквата, марулята, кайсията... Кой знае човека какви проблеми си е имал. Може би несподелена любов.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стават подобни сакатлъци, тавана на караулките е живия пример.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давали са ви халосни за да не се изпозастреляте, а АК без муфа на автоматичн не може да стреля с халосни. Муфата стеснява цевта за да може да презареди автомата тъй, никак на автоматичен не можеш да стреляш с автомат без презареждане. И не бъркайте първи предупредителе, че е халосни патрон! Бойно дежурство и караул по устав се дават само с бойни патрони. Друг вариант няма.
24
0
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
До Нема такава държаваПонеже са глупости, за това на протестите ви въоръжават с яйца!
23
0
 
16
 
! Отговори
Граничар преди 3 години
Аве неграмотници нехващали калашници да ви кажа аз дето на границата 25 месеца калашника ме е бил у гзо всеки ден без пропуск...за халосни се слага муфа ,тъй като няма куршум газовете да не излизат всичките през цевта а част от тях да могат да върнат буталото и да се презареди автоматично автомата!Казвам го като за пр0cти ора!
22
9
 
5
 
! Отговори
Нема такава държава преди 3 години
До ?Пълни глупости са това. Какви муфи, това да не ти е турски газеняк за 30 лв. ?! Спрете да пишете глупости, като не сте наясно, ами идвайте на протестите вечер да сваляме Тиквата, че не останаха млади хора в тая Кочин@.
21
2
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Аз служих малко преди 2000-та, и тогава използвахме халосни. Дали първия, дали всичките Понякога офицерите на смяна ни даваха само халосни, за да си вържат гащите.Щом се е прострелял при почистване, дори не е задължително да е пострадал от боен патрон. Шомпола причинява по-тежки поражения от упор.
20
0
 
10
 
! Отговори
? преди 3 години
До Нема такава държаваЕдин колега ти написа, че за халосните се слага муфа на цевта! На зарите се стреля с халосни, но имат муфи на автоматите.
19
0
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Естествено, че може да се стреля с халосни патрони от АК-47. И то на автоматична.
18
10
 
5
 
! Отговори
Нема такава държава преди 3 години
Ако си служил през 90-те може всичките да са били бойни, но след 2000-та поради многото инциденти, всеки първи патрон в пълнителя беше халосен, вероятно и сега е така. И не бъркайте газовото оръжие с Калашников пубери такива. На празничните зари, с бойни патрони ли стрелят според вас, *** ГЕРБ-ерски ?! Всяко бойно оръжие може да стреля с халосни патрони. Ама то от къде толкова акъл в ГЕРБ-ерските ви тикви !
17
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
На караул се дават само бойни патрони.Само един да изстреляш просто така и те чакат после да изпишеш хиляда страници с обяснения.
16
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ако няма умисъл,това ще е най големия карък в армията.------Разбира се, че се е самоубил, как може без да искаш да се гръмнеш с дългоцевно оръжие.Пръснал си е главата най-вероятно и сега сичко е по стените и тавана. Уж в професионалната армия нямаше да има сакатлъци и психарии, а то пак.