Здравният министър поиска оставката на шефа а IV-та градска болница

Хоспитализация може и без тест, без "чисти болници", заяви проф. Ангелов
Обновена: 31 окт 2020 18:45 | 31 окт 2020 18:44, Петя Славова
107
Здравният министър поиска оставката на шефа а IV-та градска болница
Снимка: БГНЕС


Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който се намира под карантина в дома си заради контакт с премиера, който е с положителен тест за коронавирус,  написа гневен статус след репортаж на националната телевиция, в който столична болница отказва да приеме пациент с доказан COVID-19, който е докаран от линейка пред входа.

Още по темата

"Изгледах няколко пъти материала на БНТ "Как минава едно дежурство по време на COVID-19". Министерството е казало още в началото на пандемията “тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане!",  пише в профила си в социалната мрежа проф. Костадин Ангелов.

След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кметът Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – отговорен е мениджърът на лечебното заведение, заявява още проф. Ангелов.

“За отказващите да открият легла – вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, "чиста болница", но без публично финансиране", заявява още здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Отделни болници преди 3 години
Отделна болница за доказани заболели от COVID, извън градвете ! С усигурени легла, храна, транспорт, и ако трябва държавата да им плаща за престоя там, ако са безработни за да могат като се върнат по домовете си да не са им спрели тока. Както едно време са извеждали извън градовете заболелите- така и днес трябва да се прави.
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя защо са го крьстили - неговите килеги лекари - ботоксовото свинче не разбрах
91
0
 
4
 
! Отговори
figil преди 3 години
Тъжното беше, че при липсата на кадри и криза, лекарят от спешното, каза как от други ден отивал да работи в Щутгард...
90
0
 
7
 
! Отговори
Директор преди 3 години
Тоя , ако ми нареди да си подам оставка по Фейсбук, ще го блокирам и вече няма да ми е приятел.Да види той.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя защо не питал координационния СИ център, защо не е осигурил легло на болния човек.В тоя център няма ли компютри, докато линейката пътува, да видят на човека резултата от теста.Защо в единна система не се вписват тестовете по ЕГНТолкова безработни хора има.Ще работят само с документи.Корнелия само си връткаше дебелия г.з и си мислеше,че с трици маймуни се ловят.Като видях как светкавично си уреди ВИП легло в кризата ми стана ясно защо е такава егоистка
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поискал я по Фейсбук?Браво бе.Нали в момента работи легитимен заместник на министъра.Какви са тия виртуални заповеди.
87
5
 
7
 
! Отговори
Богича преди 3 години
Аз пък искам оставката не на здравния министър само, ами на правителството като цяло. Обаче.... медийките и те включени в ковид-а. Пазят правителството. Щот хелоуина ги заплашил - "Аз си отивам, отивате и вие". Та затова е всичко. Оня иска още да краде, за внуците да има. Медийките знаят, падне ли хелоуин-а (*** де) и те си отиват с него. Бе навързани са всички, кат свински черва.
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя горкия не се запознал със случая - уволнява по фейса. Много взе да краде на Бойко триковете и скоро ще яде какалашката.
85
6
 
11
 
! Отговори
д-ри търсят навсякъд преди 3 години
Има една приказка, *** народ слаба държава. Когато пролетта се взеха навременни мерки, плюха по Мутавчийски, люха по щаба, нямало вирус, Мангъров бил номер едно, Шведите били много умни. После какво получи правителството само плювни и платен протест от мaлоумници. Сега ще ядете дървото, няма мерки, Руменчо Радев да оправя нещата нали ги разбира и на 3-ти март беше силен. Системата се обърка, ако утре болниците приемат ултиматума и резнат и здравната каса знаетели какво ще стане????
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то хубаво я иска ама някак си това на фона че във всяка една болниа в момента отказват прием някак си не ми се връзва. Само защото репортажа се развива пред 4-та градска ли? Не вярвам че пред другите щеше да е по-различно.Не разбирам при положение че от месеци се говореше за сегашната ситуация и на всички им беше ясно че хората няма да спазват препоръкитеи нищо не се направи като план и като подготовка нищо. И сега какво ще се уволнява наред затова че системата е сбъркана! Нелогично!
83
1
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
От март до сега минаха горе-долу шест месеца, половин година! Още тогава предвиждаха есента и зимата да е тежко. Имаше маса ограничения с идеята да се забави разпространението на вируса, за да се подготви системата. През това време някои държави за около седмица до месец построиха специализирани болници от нулата. Създадоха центрове да поемат болните и не се разнася вируса по всички болници. А тук? ... резултататите са очевидни. Скоро половината болници ще останат без лекари заради безхаберие.
82
2
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
тоя е пълен виц !!! пише в фейса как кметицата да искала оставката на шеф на болница ... ама пълен виц е тоя! да вземе да умре в тая карантина или да се престори на умрял!
81
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министъра си стои вкъщи, защото е контактен. Излез бе ! Страх ли те е ??
80
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, умират само старци и скапани.
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, карантината на тия е голяма скатавка. Лежат си в къщи и се водят на работа. Ба си комунистите начело с тикваря.
78
3
 
22
 
! Отговори
А кога преди 3 години
Шефа на 4градска ще поиска оставката на здравния министър за "добрата" организация?
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камерите не са скъпи те са само за разчитане на QR код, също така при карантина безплатна храна, друг шанс нямате.
76
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 78 "Всеки да е с QR код на ревера си с неговите данни"Задължително и жълта еврейска звезда на ревера на сакото и татуирано на ръката ЕГН!Що не се гръмнеш сам!
75
3
 
22
 
! Отговори
Чисти болници преди 3 години
И какво ще стане като ковид пациент зарази сърдечно болен който е на лечение сещате ли се? Трябва да има специализирани болници за ковид за да не се рискува живота на другите пациенти. И безплатни тестове преди прием. Оправете си организацията че това струва човешки животи вече!
74
1
 
7
 
! Отговори
Ало 78 преди 3 години
Ти май си се родил от матрицата на някой компютър? Я кажи как дори в крайните квартали на София ще наслагаш достатъчно според теб камери, та какво остава за малки градове и села. Приличаш на съвременен вариант на кралицата, дето казала хората да ядат пасти като нямат хляб. Всеки сам трябва да осъзнае гадната ситуация и да се пази. А министъра в случая според мен се е изхвърлил за тая оставка. В момента всеки в медицината е ценен и не следва да ги гонят. Глоба може, но като няма лекари, какво ..