Втори етап от акция "Зима": Глоби за неправилно пресичане

Полицията следи пешеходци и шофьори, отнемащи предимство
14 ное 2020 00:30, Петя Славова
20
Втори етап от акция "Зима": Глоби за неправилно пресичане
Снимка: БГНЕС

Тече втори етап от акция ”Зима”, като до 20-ти ноември на фокус са пешеходците, както и шофьорите, които отнемат предимство.

Още по темата

На оживен столичен булевард за няколко минути са засечени множество нарушения на пешеходци, които пресичат неправилно. На място има и подлез, който рядко се използва, предава Нова тв.

"При инцидент водачът ще бъде обвинен на 100%, а близките на пострадалите ще искат най-тежко наказание. Пресичането на нерегламентирани места обаче е нарушение на пешеходеца, което се наказва. Глобите варират между 20, 30 и 50 лв.", каза председателят на  Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

Той съветва при пресичане да вдигаме ръка, за да привличаме вниманието на шофьорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
те такааа преди 3 години
Глобите варират между 20, 30 и 50 лв. в зависимост от това кой, колко бързо е пресякъл неправилно.
17
3
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Хората чакат 24 часа за линейка, умират на тротоара, защото няма места в болницата, затворени бизнеси, маски, ограничения, криза, безработица И СЕГААААЗа пълно щастие само глоба за неправилно пресичане на улицата не му достига на българския народ!Някой май не преценява адекватно търпението на хората :)
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друзя, стига спамихте. Аз ако трябва и ръченица ще играя преди да пресека, но предпочитам да се прибера здрав, щото в болницата ще си чакат "тяхното" пък ти им разправяй че друг е виновен.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе да.Колкого глобявате велосипедистите, които карат нощтно време без светлини, в насрещното или по тротоарите.
14
5
 
1
 
! Отговори
неподчинен преди 3 години
Пресичам където и както си искам. Законите са писани за робите.
13
5
 
0
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Той самия, лично, вдига ли ръка като пресича? Много е малоумно, тук няма такъв навик. А според съда едва ли не и на пешеходна пътека трябва да се вдига ръка, а и не трябва да се бърза особено, не било абсолютно правото на пресичане
12
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До даАми то и улиците са за автомобили ама и тия с велосипедите реват да се движат там и тия с тротинетките. Кой плаща данъци за тези улици, помисли.
11
2
 
11
 
! Отговори
Боко Т. преди 3 години
Зелен коридор и за движещите се по пешеходните пътеки пенсионери ще въведем. От 13.30 до 16.30 ще могат да пресичат на червено
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкянския психопат е освирепял от глад. Няма пари за нищо, най-вече за усвояване (крадене), еле пък за увеличение на скимтящите за пари и парцалки шуробадженакорушветчийски трудоустроени младопенсиониращи потомствени корумпирани непрокопсаници и ги е оставил да си щавят кинти прикрито зад грижа за пътната безопасност. А реално резултат няма и никога не е имало, поне от 44 година.
9
2
 
14
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 3 години
Поредното доказателство, че КАТ трябва да се закрие като доказано вредна структура.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това какво общо има със зимата?
7
4
 
18
 
! Отговори
Радо преди 3 години
*** изпълнения. Само глоби, наказания и мачкане. Като искат цяла България да е в Софията, да построят във всеки квартал обществени паркинги и макар срещу малко заплащане хората да има къде да паркират.
6
10
 
9
 
! Отговори
да преди 3 години
глобявайте ги, обаче глобете и то с много говедата, дето спират по тротоара. Това е много лесно, защо не се прави? ще донесе много пари и на полицията ще се вдигне заплатата с 30%.освен това улиците не са безплатни паркинги. могат да се изкарат много кинти, а не да реват за увеличение 30% от нашите данъци.безсрамие и вандализъм от най долен тип
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При инцидент водачът ще бъде обвинен на 100%, а близките на пострадалите ще искат най-тежко наказание"Tiва значи, че полицейската част от властта е крайно некомпетентна и е по-скоро негатив за страната.
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АК сиктир, бе. Всеки е спрял на тротоарите и не може да се върви нормално, и безопастно, те тръгнали да глобяват пешеходци.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куките са ***!
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акция 50 кинта акцията няма за цел да спасява човешки живот пука му някой за теб целта е да няма не глобен човек било то шофьор или пешеходец
1
6
 
17
 
! Отговори
Простттац преди 3 години
Простаци и невежи полицаи беззрамници - нали и ти си пешеходец полицаю да не си се родил на кола нали и ти ще слезеш от колата безсрамници